Misc

Gescheurde knie ligament symptomen

Gescheurde knie ligament symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ligamenten zijn elastische weefselbanden die botten verbinden, waardoor stabiliteit en sterkte worden verkregen. Ligamenten worden meestal gescheurd door plotselinge draaiende bewegingen wanneer de knie en voeten niet met elkaar samenwerken. Hoewel pijn niet altijd onmiddellijk is, is een gescheurde ligament te horen via een knallend geluid.

Ligamenten

De menselijke knie bevat vier soorten ligamenten: voorste kruisband, achterste kruisband, medische collaterale ligament en laterale collaterale ligament. De kruisbanden, die zich in het midden van de knie bevinden, regelen de voorwaartse en achterwaartse beweging van het scheenbeen. De mediale en laterale collaterale ligamenten regelen respectievelijk de stabiliteit van de binnenste en buitenste knie.

Gescheurde ligamenten

Een gescheurde voorste cruciale ligament, beter bekend als een gescheurde ACL, is een van de meest voorkomende knieblessures. Het scheuren van de ACL heeft een veel hogere waarschijnlijkheid tijdens snelle dagelijkse bewegingen, of sporten die veel snelle bewegingen vereisen, zoals basketbal, racquetball of voetbal. Vrouwen hebben ook een hoger risico dan mannen om hun ACL te scheuren.

Symptomen

Volgens het University of Virginia Health System hoeft een gescheurde knieband niet noodzakelijkerwijs pijn te veroorzaken. De persoon hoort mogelijk een ploffend geluid en het been kan opzwellen en knikken onder het gewicht van het lichaam. Andere symptomen zijn stijfheid, blauwe plekken en pijnlijke instabiliteit tijdens het lopen doordat het kniegewricht te ver van zijn plaats glijdt. De diagnose kan worden vastgesteld via röntgenfoto, MRI, CAT-scan of arthroscopie.

Behandeling

Gescheurde ligamenten in de knie kunnen niet zelf genezen vanwege een gebrek aan bloedtoevoer. Onmiddellijke verlichting kan worden geboden in de vorm van ijspakketten om de zwelling en beschermende kniesteunen tijdens het sporten te verminderen om het risico op agitatie te verminderen.

Langdurige verlichting kan optreden door het proces van het versterken van de omliggende spieren. Dit kan helpen om de instabiliteit van het gescheurde kniebanden te compenseren.

In sommige gevallen is een operatie de beste oplossing. Wanneer een gescheurde ligament conservatief wordt behandeld, is er geen garantie voor betrouwbare reductie en fixatie van de ligamentaire uiteinden. Wanneer methoden van conservatieve en operatieve behandeling experimenteel zijn vergeleken, is gebleken dat genezing sneller en beter is wanneer de plaatsing en fixatie van de ligamenteinden operatief zijn uitgevoerd.

Waarschuwingen

Neem onmiddellijk contact op met een arts nadat u de knie heeft verwond. IJs en uitgeoefende druk kunnen onmiddellijke pijn en zwelling tijdelijk verminderen, maar het is belangrijk om de diagnose van een arts te stellen voordat u doorgaat met een fysiek veeleisende activiteit.


Bekijk de video: Overbelasting Binnenste Knieband (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Turan

  Ik vind het onderwerp erg interessant. Ik nodig iedereen uit om actief deel te nemen aan de discussie.

 2. Faetilar

  Geef we zullen praten, ik is wat te zeggen.

 3. Melmaran

  Ja, naar mijn mening schrijven ze hier al over op elk hek :)

 4. Borre

  parafrase alstublieft

 5. Adkins

  not logically

 6. Dozil

  Parding, dat ik nu niet in discussie kan deelnemen - het is erg bezet.Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening over deze vraag geven.Schrijf een bericht