Misc

Chronische loopneus bij volwassenen

Chronische loopneus bij volwassenen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Loopneus, die ook rhinorroe wordt genoemd, is meestal geen reden voor medische zorg, maar het kan vervelend en afleidend zijn wanneer de aandoening chronisch wordt. Iedereen kan een chronische loopneus ontwikkelen en gelukkig zijn er veel manieren om de symptomen te beheersen en te behandelen en te voorkomen dat ze terugkeren als ze weg zijn. Overweeg deze informatie van de National Library of Medicine, Mayo Clinic en de American Academy of Allergy, Astma and Immunology over chronische loopneus bij volwassenen.

Symptomen

Volwassenen met chronische loopneuzen kunnen ook keelpijn hebben door postnasale infusie die het gevolg is van het extra slijm dat door de keel stroomt. Hoesten en niezen zijn andere symptomen van een loopneus en de symptomen kunnen erger worden tijdens het liggen 's nachts. Volwassenen met een chronische loopneus kunnen merken dat de hoeveelheid afscheiding erger is tijdens de lente en zomer wanneer het aantal pollen en schimmels hoger is.

Oorzaken

Volwassenen met niet-seizoensgebonden rhinitis kunnen een chronische loopneus ontwikkelen, samen met chronische benauwdheid en frequent niezen. Mensen die een jaar lang allergisch zijn voor stof of huidschilfers van huisdieren, of die worden blootgesteld aan irriterende stoffen zoals tabaksrook of schoonmaaksprays, kunnen ook een chronische loopneus hebben. Volwassenen die zijn geïnfecteerd met ademhalingsvirussen zoals een verkoudheid of griep of die sinusaandoeningen hebben, kunnen ook chronische loopneuzen hebben.

Complicaties

Volwassenen met chronische loopneuzen kunnen last hebben van complicaties zoals een raspende of hese stem als gevolg van slijm dat door de keel stroomt. Ze kunnen ook slaapproblemen hebben en kunnen oor- of sinusinfecties ontwikkelen als het slijm in de neus niet in staat is om uit de sinussen en neusholtes te komen.

Huismiddeltjes

Mensen met chronische loopneuzen kunnen mogelijk symptomen thuis behandelen met natuurlijke of alternatieve middelen. Het irrigeren van de neus met een zoutoplossing of netipot kan helpen het slijm eruit te krijgen. Goed gehydrateerd blijven met niet-alcoholische, niet-cafeïnehoudende dranken of water kan het dunner worden van slijm bevorderen. Het hoofd optillen met extra kussens kan helpen loopneuzen te behandelen die 's nachts erger zijn.

Medische behandelingen

Mensen met een chronische loopneus die normale dagelijkse activiteiten verstoort, hebben mogelijk medische behandelingen nodig. Vrij verkrijgbare medicijnen of medicijnen op recept, zoals antihistaminica, kunnen de hoeveelheid slijm verminderen en decongestiva kunnen helpen het slijm te verdunnen. Mensen bij wie chronische loopneuzen worden veroorzaakt door bacteriële infecties, moeten mogelijk worden behandeld met antibiotica, en loopneuzen die worden veroorzaakt door sinus- of neusaandoeningen, kunnen een operatie nodig hebben om de symptomen te elimineren.

Preventie / Solution

Het vermijden van stoffen die de neus irriteren, kan helpen om slijmproductie te voorkomen die ervoor zorgt dat de neus loopt. Mensen die in de buurt van kinderen zijn of in medische omgevingen werken, moeten de juiste handwas- en hygiëneprocedures volgen om luchtweginfecties te voorkomen. Mensen met allergieën kunnen schoten of dagelijkse medicijnen overwegen om te voorkomen dat ze een chronische loopneus krijgen.