Misc

Acai Berry Vs. Bosbes

Acai Berry Vs. Bosbes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Acai bessen en bosbessen behoren tot dezelfde donker gekleurde bessenfamilie. Als je ze vergelijkt, zul je merken dat ze niet alleen fysiek vergelijkbaar zijn, maar ze bieden relatief vergelijkbare gezondheidsvoordelen.

Oorsprong

Acai Berry is een inwoner van Midden- en Zuid-Amerika, terwijl wordt aangenomen dat de blauwe bes afkomstig is uit Noord-Amerika en Europa.

Acai Berry

Acaibes is een goede bron van vezels, gezonde vetten en antioxidanten. Acai-bessensap bleek minder antioxiderende activiteit te hebben dan bosbessensap. Acai-bessen zijn ook een rijke bron van vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen zoals Omega 6 en Omega 9.

Bosbes

De anthocyanen in bosbessen zijn verantwoordelijk voor het blauwe pigment. Anthocyanen beschermen de lichaamscellen tegen extreme schade. Ze werken ook met andere vitamines om weefsels te repareren en te onderhouden.

Gezondheidsvoordelen

Een onderzoek uit 2005, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Georgia, identificeerde fenolische verbindingen in bosbessen die het risico op schadelijke gezondheidsproblemen zoals kanker verlagen. Verder legt het National Center for Biotechnology Information (NCBI) uit hoe de inhoud van bosbessen het lichaam kan beschermen tegen vaatziekten zoals ischemische beroerte en atherosclerose.

Een onderzoek uit 2006, uitgevoerd door Stephen Talcott en zijn collega's van de Universiteit van Florida, toonde aan dat acaibessen leukemiecellen kunnen helpen doden. Ze gaven echter toe dat ze verder onderzoek moesten doen naar de antioxiderende eigenschappen van acaibes.

Overwegingen

Acaibes-supplementen, extracten, poeders of sappen kunnen hoge bloeddruk, zwelling, darmbloedingen of zweren veroorzaken of verergeren. Het wordt ook niet geadviseerd voor zwangere vrouwen en kinderen omdat er geen degelijk wetenschappelijk onderzoek is naar de veiligheid van acaibesproducten.


Bekijk de video: The Benefits of Acai vs. Blueberries for Artery Function (Mei 2022).