Misc

Voor kinderen: snel in slaap vallen


Slaap is iets dat iedereen nodig heeft. Om gezond te blijven, hebben onze lichamen voldoende rust nodig. Vooral kinderen hebben slaap nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Als je de neiging hebt om 's nachts moeilijk in slaap te vallen, is het misschien tijd om een ​​aantal technieken uit te proberen om je te helpen sneller in slaap te vallen. Er zijn verschillende methoden die u kunt proberen. Voldoende slaap kan je helpen je concentratie te verbeteren en beter te presteren op school.

Blijf uit de buurt van chocolade en suikerhoudende voedingsmiddelen voor het slapengaan. Chocolade bevat cafeïne, een stimulerend middel dat alertheid veroorzaakt en je humeur verhoogt. En suiker geeft je een suikerstoot, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen.

Houd een routine slaapschema aan. Dit betekent dat je elke dag op hetzelfde tijdstip wakker moet worden en naar bed moet gaan. Je lichaam past zich aan een vast slaapschema aan, waardoor je sneller in slaap kunt vallen.

Slaap in bed en vermijd eten, televisie kijken of huiswerk maken in bed. Je lichaam zal leren dat als je in bed ligt, het tijd is om in slaap te vallen. Als je andere dingen op je bed doet, wordt het moeilijker om in slaap te vallen als je klaar bent.

Vermijd overdag dutjes te doen. Een dutje maakt het moeilijker om 's nachts in slaap te vallen en moeilijker om' s ochtends wakker te worden, wat invloed heeft op je slaapschema.

Speel zachte, rustgevende muziek voor het slapengaan. Klassieke muziek, slaapliedjes of zachte yogamuziek zullen uw zintuigen kalmeren en u ontspannen. Als u ontspannen bent, zult u gemakkelijker in slaap vallen.

Probeer yoga of basisstrekoefeningen te doen vlak voor het slapengaan. Dim de lichten en haal diep adem terwijl je je uitrekt. Deze oefeningen zullen je hartslag vertragen en je spieren ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen.


Bekijk de video: Gemakkelijk in slaap vallen kinderen vanaf 6 jaar (Januari- 2022).