Misc

Hoe omgaan met bijwerkingen van Effexor


Effexor kan een zeer positieve en levensveranderende medicatie zijn voor iemand die lijdt aan depressie en / of symptomen van angst. Zoals met elk medicijn, kunnen de bijwerkingen van Effexor en EffexorXR heel moeilijk zijn om fysiek en emotioneel mee om te gaan. Als u de bijwerkingen van Effexor kent, wordt de ervaring om het u en uw gezin veel gemakkelijker te maken.

Helaas, vaak als een patiënt een nieuw medicijn wordt voorgeschreven, zijn de bijwerkingen niet volledig gedekt. Het niet weten van alle bijwerkingen van medicijnen kan niet alleen gevaarlijk zijn, maar ook verwarrend wanneer het lichaam van de patiënt begint te veranderen. Effexor is helemaal niet anders, omdat de bijwerkingen grondig moeten worden uitgelegd voordat men begint met het innemen van de medicatie. Onderwijs is de eerste stap in het omgaan met de bijwerkingen van Effexor als u een van de velen bent die dagelijks last heeft van angst en depressie.

Iedereen is anders, dus niet iedereen zal dezelfde bijwerkingen hebben als ze Effexor gebruiken. Er zijn 3 belangrijke bijwerkingen die mogelijk moeten worden aangepakt tijdens het gebruik van Effexor.

1.) Slapeloosheid 2.) Gewichtstoename of gewichtsverlies 3.) Seksuele disfuncties

De eerste paar dagen wanneer u Effexor begint in te nemen, kan een hele klus zijn, alleen om een ​​behoorlijke slaap te krijgen. Het lichaam en de hersenen ondergaan hormonale veranderingen en slapeloosheid kan het gevolg zijn. Gewoonlijk is de begindosering van Effexor klein en wordt deze slechts eenmaal per dag ingenomen, dus neem deze 's morgens in. Dit helpt om slapeloosheid te verlichten. Je kunt je de hele dag ook energieker voelen, dus het is belangrijk om te ontspannen en tot rust te komen voor het slapengaan. Probeer het huis niet schoon te maken of begin een uur of twee te wassen voor het slapengaan. Ga in plaats daarvan in de rustmodus en laat uw lichaam en geest zoveel mogelijk ontspannen.

Het gebruik van Melatonine of het drinken van Sleepy Time Tea voor het slapengaan zal ook helpen om slapeloosheid aanzienlijk te verminderen.

Zoals bij alle antidepressiva, kan uw eetlust bij het eerste gebruik van Effexor niet bestaan. Hormonen veranderen in je lichaam en honger is een van de veranderingen. De algehele stofwisseling van je lichaam schakelt over en dit is wanneer je heel snel van gewichtsverlies naar gewichtstoename kunt gaan. Als u niet eerst eetlust begint te nemen met Effexor, zal dit uiteraard leiden tot gewichtsverlies. Voor velen is dit geweldig en ze hebben absoluut geen probleem met het afwerpen van een paar pond. Welnu, de ondergang van dit gewichtsverlies is dat de stofwisseling van je lichaam het niet-eetlustgevoel zal inhalen. Als je weer eetlust hebt, wil je lichaam alles wat je eet opslaan. Dit is wanneer de gewichtstoename begint.

Het is van vitaal belang dat u, nadat u uw eetlust heeft teruggewonnen, let op uw dagelijkse calorie-inname. Alleen omdat je zin hebt om te eten, wil nog niet zeggen dat je dat de hele dag moet doen. Blijf op de hoogte van wat en wanneer u eet. Dit zal helpen gewichtstoename te verminderen. Vergeet niet dat het veel gemakkelijker is om aan te komen dan om het te verwijderen.

Als u een relatie hebt of seksueel actief bent, kan Effexor schade aanrichten aan uw seksleven als u een man bent. Verlaagd libido kan optreden en seks komt je bijna niet zoveel te binnen. Voor je vrouw / vriendin kan dit verwarrend zijn en als ze niet begrijpen dat dit een bijwerking is, kan dit gekwetste gevoelens veroorzaken. Praat met je wederhelft en laat hem weten dat een verlaagd libido waarschijnlijk een gevolg is van de Effexor.

Impotentie komt vaak voor bij antidepressiva en Effexor is niet anders. Bij impotentie omvatten andere seksuele bijwerkingen voor mannen: - Onvermogen om te ejaculeren - Onregelmatigheid in orgasme

Wees niet bang om met uw arts te praten als u seksuele bijwerkingen begint te krijgen. Vaak kan uw arts Wellbutrin aan uw behandeling toevoegen om seksuele bijwerkingen te helpen verlichten. Er zijn ook medicijnen zoals Viagra en **** die kunnen worden voorgeschreven, dus laat de seksuele bijwerkingen je niet onderdrukken of depressief maken. Het is niet jouw schuld of de schuld van je significante ander. Het is gewoon de Effexor die een hormonale verandering veroorzaakt.

Tip

  • Wees niet bang om Effexor en EffexorXR bijwerkingen met uw arts te bespreken. Bijwerkingen komen vaak voor, dus laat uw arts u helpen.

Tip

  • Ga niet alleen van uw Effexor af omdat u niet van de bijwerkingen houdt zonder eerst uw arts te raadplegen. Dit kan meer kwaad dan goed veroorzaken.


Bekijk de video: Week 7: welke antidepressiva slik ik? (December 2021).