Misc

Hoe dieet met behulp van operator conditionering

Hoe dieet met behulp van operator conditionering


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je je ooit ontevreden hebt gevoeld met je gezondheid, je gewicht of hoe je in de spiegel kijkt, maar nog nooit een dieet hebt kunnen vinden dat voor jou werkt, lees dan dit artikel! Leer hoe u uw eigen dieet kunt aanpassen, dat voor u werkt en gezond en permanent gewichtsverlies garandeert. Deze methoden zijn gebaseerd op het psychologieprincipe van Operant Conditioning, ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog, auteur en uitvinder B.F. Skinner.

Hoe dieet met behulp van operator conditionering

Voordat u een gedrag in iets nieuws kunt veranderen, moet u eerst begrijpen wat het gedrag momenteel is. Neem dus gedurende ongeveer 10 tot 14 dagen elke dag notities over de hoeveelheid voedsel die u consumeert. Neem alles op, van ontbijt, lunch en diner tot kleine snacks en drankjes, zoals sap en frisdrank. U hoeft niet noodzakelijkerwijs alle calorieën bij te houden, maar hoe meer details u opmerkt, hoe effectiever uw gewichtsverlies kan zijn. Tegelijkertijd moet u de hoeveelheid water die u elke dag drinkt, registreren, evenals het aantal groenten en fruit dat u elke dag eet.

Zodra u de hoeveelheid voedsel weet die u op een dag consumeert, is het nu tijd om de hoeveelheid gewicht te bepalen die u wilt wegen. Operationele conditionering werkt alleen als u een beginbasislijn en een eindpunt hebt. Voor degenen onder u die deze gids volgen die calorieën tellen, is een goede vuistregel dat uw gewicht in ponden, vermenigvuldigd met 11 uw gemiddelde gemiddelde calorie-inname per dag is. Dus als je 20 pond minder wilt wegen dan nu, is je doel om 220 calorieën uit je dieet te verwijderen. Maar niet zo snel! Mijn volgende paar stappen zullen van deze uitdaging een wandeling in het park maken.

Twee fundamentele regels van een dieet moet je weten! 1. Je lichaam moet op een dag meer energie verbruiken dan het verbruikt aan verbrandbare calorieën. 2. Uw dieet MOET bestaan ​​uit een goede hoeveelheid water en dagelijks veel fruit en groenten! Dit is de enige gezonde manier om te eten. Als je merkt dat je je groenten en fruit niet eet, let dan goed op! Laten we nu beginnen met de operator conditionering. Bekijk uw aantekeningen over uw gemiddelde voedselconsumptie. Je doel zal uiteindelijk zijn om deze hele lijst met dagelijks geconsumeerd voedsel te transformeren, maar als we de uitdaging in één keer proberen aan te pakken, zullen we eerder falen. De truc voor Operant Conditionering is om in de loop van de tijd kleine wijzigingen aan te brengen in geleidelijke stappen. Breng elke week een enkele wijziging aan in uw lijst met uw dagelijkse voedselinname. Ik stel voor om een ​​enkele snack te verwijderen, of een snack te vervangen door een stuk fruit, of de lunch te vervangen door een salade, of een gewoon glas frisdrank te vervangen door vruchtensap, of een gewoon glas sap te vervangen door water. Elke kleine verandering die u wilt aanbrengen, maar verplaats uw dieet enigszins in een "gezondere" richting. Ik zal deze beslissing aan u overlaten. Dit dieet gaat over wat JIJ wilt eten en wat JIJ wilt bereiken. Zodra u hebt besloten een klein deel van uw dieet te wijzigen, maakt u het permanent en volgt u deze kleine verandering dagelijks.

Om u aan te moedigen uw wijziging te volgen, implementeert Operant Conditioning beloningen als versterking. Jezelf belonen voor "goed gedrag" zal ervoor zorgen dat je dat gedrag vaker en met meer opwinding wilt uitvoeren. Je kunt jezelf leren om gezond te eten! Een paar dingen die je moet weten over beloningen! 1. Ze werken het beste als ze onmiddellijk na uw veranderde gedrag worden geïmplementeerd. Maar omdat je voedselinname een hele dag duurt, kun je ze tegen het einde van de dag implementeren en hebben ze nog steeds een sterk effect. 2. De beste beloningen zijn activiteiten die je vaak doet en die je al graag doet, of het nu tv kijken is, videogames spelen, uitgaan met vrienden, een boek lezen, wat dan ook! Maar ik raad aan om beloningen van meer voedsel en snacks te vermijden. Dus, elke dag dat je je licht gewijzigde dieet helemaal volgt, beloon jezelf met deze activiteit. Je verdient het om je dag een beetje gezonder te maken. MAAR, als je er niet in slaagt een dag te voltooien met je licht gewijzigde dieet, MOET je deze beloningsactiviteit NIET doen. Geen valsspelen of het ontkent het hele veranderingsproces volledig.

Als je eenmaal een week na het veranderen van een klein deel van je dieet hebt doorgemaakt, verander je in de volgende week nog een klein deel van je dieet. Vervang een maaltijd door gezonde groenten en fruit, elimineer een snack, voeg nog een of twee glazen water toe. Verander elk deel van uw dieet dat u een kleine stap dichter bij uw gewenste calorie- of voedselinname brengt. Blijf jezelf belonen elke keer dat je een dag een beetje gezonder eet. Als je je dieetwijzigingen niet volgt, beloon jezelf dan niet.

Ga door met het hele proces gedurende enkele weken, totdat u minder voedsel, gezonder voedsel of minder snacks consumeert, en u zult merken dat u gewicht verliest! Door deze methode te volgen, hoeft u niet noodzakelijkerwijs te oefenen, maar een beetje helpt altijd. Zonder extra lichaamsbeweging, als je je dieet vermindert met zoveel calorieën of porties voedsel, begin je elke week ongeveer een pond lichaamsvet te verliezen. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar het is de gezondste manier om gewicht te verliezen omdat het 100% natuurlijk is en het een dieet is waarvan je nog steeds kunt genieten als je dat wilt. Ik verloor persoonlijk 8 pond in 7 weken na geleidelijk overschakelen van een dieet van 2200 calorieën naar een dieet van 1800 calorieën. En terwijl ik me aan mijn plan houd, blijft het gewicht eraf en blijft het af! Het lijkt misschien moeilijk, maar de sleutel is na verloop van tijd kleine wijzigingen aanbrengen. Als je je eerste kleine verandering kunt volbrengen, kun je elke kleine verandering volbrengen. Ga genieten van gezond leven!

Tip

  • Hoe meer water je drinkt, hoe beter! Het maakt elk dieet effectiever. Ik raad 1/2 gal aan. tot 1 gal. water per dag! Hoe meer groenten en fruit je eet, hoe beter! Het maakt elk dieet effectiever. Eén ding dat ik deed was mezelf belonen voor het dagelijks consumeren van 2 fruit en 2 groenten! Daarna werkte ik tot 3 en 2, en toen 3 en 3, en uiteindelijk was ik zo vol en tevreden met fruit en groenten, dat ik stopte met het eten van die late snack! Als je merkt dat je een dag niet kunt gaan na je kleine dieetveranderingen, betekent dit dat je een nog kleinere verandering moet aanbrengen. Dit is oke! Doe wat je kunt bereiken en het aanbrengen van deze kleine veranderingen in de loop van de tijd zorgt voor een perfecte en gezonde jij! Als u uw kleine dieet niet kunt volgen, kan dit komen omdat uw beloning niet werkt. Mogelijk moet u verschillende beloningen proberen totdat u er een vindt die werkt. Mijn favoriete beloning is een douche. Ik kan geen dag zonder douche, omdat ik me elke ochtend schoon en fris voel. Als ik ooit faalde om mijn dieet de ene dag te voltooien, zou ik mezelf de volgende dag niet laten douchen, nadat ik een douche had gemist, kan ik je vertellen dat ik mijn dieet nooit meer heb afgebroken! Het is prima om je dieet van tijd tot tijd te breken, vergeet niet om jezelf niet te belonen. Diëten kunnen voor sommige mensen moeilijk zijn. Als je het gevoel hebt dat je op een dag moet uitvallen, is dat prima! Je gaat op de goede weg als je klaar bent.

Tip

  • Raadpleeg altijd een arts of arts voordat u aan een nieuw dieet of een nieuwe oefening begint. Maar ik kan u vrijwel garanderen dat elke arts deze methode zou goedkeuren.