Misc

De beste behandeling voor een getrokken spier

De beste behandeling voor een getrokken spier


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Getrokken spieren kunnen uiterst pijnlijk en arbeidsongeschikt zijn. Gebruik een combinatie van rust, medicijnen en warme of koude therapie om sneller weer in actie te komen. Als je in de beginfase goed voor jezelf zorgt, wordt het genezingsproces vaak verkort. Ga voor ernstige pijn naar een arts om te controleren of het niet iets ernstigers is.

Rust uit

Wanneer een spier wordt getrokken of gespannen, is deze op cellulair niveau beschadigd. Het herstellen van deze schade kost tijd, waarbij de hoeveelheid tijd afhankelijk is van de omvang van de schade. Het kan weken duren voordat ernstige trekken of spanningen genezen. Het gebruik van de gewonde spier tijdens het genezingsproces dient alleen om de reparatie-inspanningen van het lichaam te scheuren of te vernietigen. Het is een goed idee om de spier zoveel mogelijk te laten rusten tijdens het genezingsproces zodat het lichaam de spier kan herstellen zonder interferentie. Blijf het een dag of zo rusten nadat de spier geen pijn meer heeft en breng het dan geleidelijk weer aan het werk om de gerepareerde spier aan te passen aan het werk.

Geneesmiddel

Een getrokken spier kan pijnlijk zijn en vaak opzwellen. Verschillende soorten medicijnen kunnen helpen met deze symptomen. Voor ernstige soorten moet u een arts raadplegen die een dosis voor vrij verkrijgbare producten kan aanbevelen of medicijnen voorschrijven. Het gebruik van niet-steroïde ontstekingsremmers vermindert pijn en vermindert ontstekingen. Ontsteking kan het moeilijker maken voor het lichaam om zichzelf te repareren, omdat de bloedstroom in het gebied wordt aangetast door de te veel opgeblazen cellen. De meeste niet-steroïde, zoals ibuprofen, zijn zonder recept verkrijgbaar.

Spierverslappers en pijnstillers kunnen ook nuttig zijn tijdens het genezingsproces. Spierverslappers zullen precies dat doen, de spier ontspannen die de bloedtoevoer naar het getroffen gebied stimuleert. Dit type medicatie kan u slaperig maken, dus lees de waarschuwingen en volg de voorzorgsmaatregelen. Een pijnmedicatie, zoals Tramadol, zal niet helpen bij de zwelling of om de spier te ontspannen, maar zal wel een deel van de pijn verlichten waardoor het genezingsproces draaglijker wordt.

IJs of warmte

Het gebruik van ijstherapie wanneer het eerste letsel optreedt en warmtetherapie een paar dagen later kan nuttig zijn. Door meerdere keren per dag gedurende 20 minuten ijs op het gebied aan te brengen, kan de bloedstroom toenemen, pijn verminderen, ontstekingen verminderen en de genezing versnellen. IJstherapie kan net zo vaak per dag worden gebruikt als iemand tijd heeft, zolang het maar duurt voor het interval van 20 minuten; langer en de kou kan weefsel beschadigen in plaats van te helpen. Warmtetherapie kan helpen resterende beschadigde cellen af ​​te breken en zal ook de bloedstroom verhogen.


Bekijk de video: Samentrekking van spieren: Actine en Myosine (Mei 2022).