Misc

Bursitis symptomen versus ischias

Bursitis symptomen versus ischias


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bursitis en ischias zijn twee neuromusculaire aandoeningen die de zenuwen aan de achterkant van de benen kunnen beïnvloeden. Hoewel de twee aandoeningen vergelijkbare symptomen hebben, hebben ze verschillende oorzaken.

Bursitis symptomen

Bursitis symptomen omvatten gelokaliseerde tederheid in het gebied van de billen, tintelingen en gevoelloosheid die over het been kan lopen en pijn tijdens het zitten.

Oorzaken van bursitis

Bursitis wordt veroorzaakt door de ontsteking of irritatie van slijmbeurs, die zich op het heupbot bevindt. Een slijmbeurs is een met een zak gevuld kussen dat de vloeiende beweging van gewrichten, zoals het heupgewricht, helpt. Terwijl het gewricht beweegt, irriteert het de spieren en pezen rond de slijmbeurs, wat pijn en ongemak veroorzaakt.

Ischias symptomen

Ischias symptomen omvatten ongemak als gevolg van druk op de heupzenuw, die langs de benen loopt. Ischias bestaat uit hevige pijn in de onderrug, die uitstraalt langs een van de benen, gevoelloosheid en tintelingen in het been, spierzwakte en een gevoel van spelden en naalden.

Oorzaken van ischias

Ischias wordt veroorzaakt door druk die wordt uitgeoefend op de heupzenuw door compressie of irritatie van de zenuw en wordt meestal veroorzaakt door een wervelkolomdisfunctie. Ischias kan worden veroorzaakt door een uitpuilende of hernia in het houtsacrale gebied van de wervelkolom, spinale stenose (vernauwing van de zenuwholte in de wervelkolom), piriformis-syndroom (spiercompressie op de zenuw), triggerpoints en zwangerschap.

Is het Buritis of ischias?

Vaak wordt bursitis aangezien voor ischias, omdat beide aandoeningen vergelijkbare symptomen hebben. Ischias wordt echter vaak geassocieerd met spelden en naalden in de benen en pijn in de onderrug, terwijl bursitis alleen de heup beïnvloedt. Ischias is een symptoom van een grotere aandoening, terwijl bursitis een gelokaliseerde aandoening is.

Diagnose

Een arts zal de gebieden van pijn en ongemak grondig moeten controleren. De meeste patiënten hebben een MRI nodig om de oorzaak van de pijn te bepalen, vooral bij ischias. Alleen een MRI zal bepalen of de pijn ischias is, door het lumbale sacrale gebied bloot te leggen. Omdat bursitis een gelokaliseerde pijn is, kan een reis naar de arts alles zijn wat een individu nodig heeft om behandeling te zoeken.