Misc

Onderhoud van de rollatorkabelrem


Een rollator is een mechanische rollator waarmee personen die normaal moeite hebben met lopen zich naar verschillende plaatsen kunnen verplaatsen. Inbegrepen in het ontwerp voor extra veiligheid en gemak zijn remmen om ervoor te zorgen dat de rollator niet blijft bewegen wanneer het individu wil stoppen. Om ervoor te zorgen dat de remmen correct werken, is er enig onderhoud dat routinematig moet worden uitgevoerd. Lees de instructiehandleiding voordat u onderhoud aan de machine uitvoert.

Routine inspectie

Voordat u de rollator gebruikt, test u de remmen om te controleren of ze werken. Houd de remmen vergrendeld wanneer u op de stoel zit. Vergrendel de handremmen terwijl de rollator niet beweegt. Blijf op de hoogte van nieuws over voorschriften over de remmen.

Controleer de remmen en kijk over de kabels voor rafels en verschillende zichtbare soorten schade. Als u schade opmerkt, laat de rollator dan repareren en vervang de rollatorkabel. Deze kabels kunnen worden gekocht via de dealer, bouwmarkt en online. Test de andere onderdelen om te zien of ze correct werken.

Aanpassingen

Soms moeten de remmen worden afgesteld om goed te werken. Trek de hendels omhoog om de remmen te controleren, waardoor de rollator tot stilstand komt. Druk omlaag om de wielen op hun plaats te vergrendelen.

Als er problemen zijn met de reactietijd van de remmen, gebruik dan een sleutel van 10 mm om ze aan te passen. Houd de moer van de kabelbehuizing vast en draai de andere 10 mm vast met de sleutel. Dit verhoogt de spanning en zorgt ervoor dat de remmen het apparaat sneller stoppen. Draai de bout los in het geval dat u de spanning moet verlagen om een ​​soepelere stop te krijgen. Wanneer u klaar bent, moeten de remkabels gelijk liggen met de poten van het apparaat. Overtollige remkabel moet uit de voorkant van de machine worden geleid. Test de remmen. Ze moeten in een comfortabel tempo voor u stoppen.

Extra informatie

Houd het apparaat schoon zodat de onderdelen niet snel achteruitgaan. Gebruik hiervoor een doek en een mild schoonmaakmiddel, slang of hogedrukreiniger. Controleer regelmatig of de moeren, schroeven en bouten goed vastzitten en pas deze zo nodig aan.

De remmen moeten geschikt zijn voor elk specifiek gebruik, afhankelijk van de lengte en het gewicht. Als meer dan één persoon dezelfde machine gebruikt, moeten de aanpassingen dienovereenkomstig worden uitgevoerd. Als de hoogte van de machine wordt gewijzigd, test u de remmen voordat u deze gebruikt. Als de remmen niet vastklikken, gebruik het apparaat dan niet, want het wordt niet als veilig beschouwd. Laat het terugsturen naar de dealer voor onderhoud. Controleer de garantie of garantie voordat andere dealers onderhoud verlenen, omdat hierdoor alle garanties of garanties die tijdens de aankoop op het apparaat zijn gesteld, kunnen vervallen.


Bekijk de video: Visblad TV - onderhoud van je materiaal (December 2021).