Misc

Voedingsmiddelen die glycerine bevatten

Voedingsmiddelen die glycerine bevatten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Glycerine of glycerol is een zoete, stroperige stof die in veel voedingsmiddelen, cosmetica, medicijnen en smeermiddelen wordt gebruikt. Over het algemeen wordt het als onschadelijk voor de mens beschouwd en wordt het op grote schaal gebruikt om voedingsmiddelen te zoeten, verdikken en te bewaren. Glycerine en andere geraffineerde suikers zijn in verband gebracht met schimmelinfecties. Als u vatbaar bent voor schimmelinfecties, wordt het aanbevolen om producten te vermijden die glycerine of glycerol bevatten.

Ijsje

Veel ijsmerken gebruiken glycerine om zoetheid toe te voegen en een romige consistentie te creëren.

Verwerkt voedsel

Glycerine wordt vaak gebruikt om verpakt en ingeblikt voedsel te bewaren en te zoeten.

Koolhydraatarm voedsel

Voedingsmiddelen die als koolhydraatarm worden geadverteerd, gebruiken vaak glycerine om te zoeten, omdat het technisch gezien geen koolhydraat is. Een suiker-alcohol, glycerine bevat nog steeds hetzelfde aantal calorieën per gram als gewone koolhydraten, dus laat je hier niet door voor de gek houden.

Snoepgoed

Nogmaals, glycerine of glycerol wordt vaak gebruikt om zoetigheden te zoeten, in het bijzonder zacht snoepjes zoals fudge en noga, waar glycerine ook helpt de vereiste romige textuur te creëren.

Extracten en Flavorigs

Extracten en smaakstoffen voor thuiskoken bevatten glycerine voor zijn textuur en zoetheid.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit, vooral die in granen, worden vaak geweekt in glycerol om te voorkomen dat ze uitdrogen en om zoetheid toe te voegen.


Bekijk de video: Biomolecules Updated (Mei 2022).