Adviezen

Cervicale twingen en tekenen van vroege zwangerschap


Elke vrouw ervaart zwangerschap anders, maar er zijn enkele veelbetekenende tekenen die bij veel zwangere vrouwen voorkomen. Omdat vrij verkrijgbare tests niet altijd overtuigend zijn, bevestig de zwangerschap altijd door een erkende verloskundige te raadplegen die een bloedtest voorschrijft.

Tedere borsten

Een van de vreemdste symptomen van vroege zwangerschap is gevoelige borsten. Ongemak rond de borsten, die consequent of tijdens affectie optreedt, verrast veel vrouwen.

Misselijkheid, ochtendmisselijkheid en verhoogde reukzin

Veel zwangere vrouwen ervaren een verhoogde reukzin en een afkeer van geuren meestal onopgemerkt. Ochtendmisselijkheid is een veel voorkomend symptoom van zwangerschap in het eerste trimester, maar is eigenlijk een verkeerde benaming: veel vrouwen ervaren misselijkheid en / of braken op verschillende tijdstippen gedurende de dag.

Krampen, bloeden en constipatie

Tijdens de vroege zwangerschap kan kramp worden gevoeld in andere gebieden dan wat meestal wordt geassocieerd met menstruatie. Deze krampen komen vooral veel voor in de baarmoederhals en worden soms cervicale twings genoemd. Vrouwen kunnen lichte of vlekkerige bloedingen hebben en ontlasting kan van kleur en consistentie veranderen.

Uitputting, Duizeligheid, Duizeligheid en Hoofdpijn

Fysieke kenmerken die duiden op zwangerschap zijn uitputting, een licht gevoel in het hoofd of duizeligheid en hoofdpijn, hoewel deze symptomen ook een natuurlijk onderdeel van de menstruatiecyclus van een vrouw kunnen zijn.

Zwaarmoedigheid

Typisch voor zwangere vrouwen, versterkt de humeurigheid in het eerste trimester vanwege de plotselinge toename van hormonen.