Adviezen

Ondersteuning voor een middenvoetboog


De teen van Morton is een aandoening die wordt gekenmerkt doordat de grote teen (eerste middenvoetsbeentje) korter is dan de tweede teen (tweede middenvoetsbeentje). Dr. Morton beschreef voor het eerst de teen van Morton en de schadelijke effecten ervan op de voet in 1928. Dr. Morton verklaarde dat de twee belangrijkste redenen voor voetkwalen de korte eerste middenvoetbot waren en / of de hypermobiliteit van het eerste middenvoetbot. Hij legde uit dat het plaatsen van een steun onder het eerste middenvoetsbeentje symptomen zou kunnen behandelen die worden veroorzaakt door de teen van Morton. Wanneer de tweede middenvoetsbeentje langer is dan de eerste, raakt deze eerst de grond en absorbeert al het lichaamsgewicht. De tweede middenvoet was niet ontworpen om zoveel gewicht te dragen. In reactie op deze zwakte compenseert de voet door in de richting van de grote teen te rollen. Na verloop van tijd kan overmatige druk op de tweede tot en met vijfde middenvoetsbeugel resulteren in metatarsaliga, een pijnlijk, brandend ongemak op de bal van de voeten. Het bieden van een eerste middenvoetssteun geeft stabiliteit aan de voet en herstelt de juiste uitlijning.

Koop elk type inzetstukken van schuimschoen. Inserts hoeven niet duur te zijn om effectief te zijn. Eén paar inzetstukken van schuim zullen verschillende middenvoetenboogsteunen maken.

Snijd het schuimrubberen inzetstuk met een schaar in rechthoeken. Maak de rechthoeken 1 inch breed en 2 1/2 inch lang, ongeveer de grootte van een pleister.

Plaats de schuimrechthoek over de eerste middenvoetskop op de onderkant van de voet. De eerste middenvoetskop wordt beschreven als de uitstulping aan de onderkant van de voet onder de grote teen. Zorg ervoor dat de langste zijde van de pad langs de voet loopt.

Plak het steunkussen met medische tape op de voet. Ga door met normale activiteiten. Middenvoet steunschijven moeten 's nachts worden verwijderd en' s morgens worden vervangen. U kunt de pads meerdere keren hergebruiken.


Bekijk de video: De eSIM vervangt je simkaart: waarom is dat handig? (Januari- 2022).