Adviezen

Lijst met rode bessen

Lijst met rode bessen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rode bessen zijn er in overvloed, maar ze kunnen niet allemaal veilig worden gegeten. De rode bessen die kunnen worden geconsumeerd, behoren echter tot het favoriete voedsel van veel mensen. Ze verschijnen in taarten, schoenmakers, jam of worden gewoon rauw gegeten. Bessen zijn er in veel staten in overvloed en kunnen de huistuinier belonen.

Frambozen

Er zijn meer dan 200 soorten frambozen, wat verklaart waarom ze overal kunnen worden gekweekt, van ijzig Zuid-Chili tot stomend Ecuador. De frambozen die je in de winkel koopt, zijn vaak rood, maar ze kunnen ook zwart, paars, oranje of geel zijn. Frambozen bevatten, net als de meeste bessen, weinig calorieën en veel voedingsstoffen en bieden meer dan de helft van de ADH voor vitamine C.

Aardbeien

Aardbeien zijn een van de meest geliefde van de rode bessen en verschijnen in alles, van ontbijtgebakjes tot ijs. De aardbei onderscheidt zich als de enige vrucht met zaden aan de buitenkant, in plaats van de binnenkant. Je zult merken dat aardbeien in de winkel meestal zoeter zijn dan wilde aardbeien, hoewel de wilde aardbeien een weelderige uitstraling hebben. Liefhebbers van aardbeien shortcake kunnen genieten van het feit dat indianen aardbeibrood hebben gemaakt, dat de kolonisten hebben aangepast en uitgebreid tot het rijke dessert dat we vandaag eten. Eén kopje aardbeien - zonder slagroom - levert 150 procent van de ADH van vitamine C samen met 50 calorieën.

Veenbessen

Het zou gewoon geen Thanksgiving zijn zonder de supermarkt binnen te gaan en zakken cranberry's, blikjes cranberrysaus en gedroogde cranberrys te zien. Hoewel er geen definitief bewijs is dat veenbessen deel uitmaakten van het eerste Thanksgiving-menu, is het waar dat ze inheems zijn in Noord-Amerika en waarschijnlijk bekend waren bij de indianen en kolonisten. Opgemerkt moet worden dat veenbessen langer kunnen worden bewaard dan andere bessen, wat hun veelzijdigheid ten goede komt. Een kopje veenbessen levert 50 calorieën en bijna 25 procent van de ADH voor vitamine C.

Moerbeien

Moerbeien zijn zo rood dat ze een last kunnen zijn voor mensen die vinden dat ze op opritten en trottoirs zijn ingeslagen. Ze staan ​​bekend als zeer winterhard, bestand tegen koud, nat en droog weer. Hoewel moerbeien niet zo populair zijn in de keuken als sommige andere rode bessen, zijn ze heerlijk wanneer gebakken met rabarbertaart, in muffins of in een schoenmaker. Eén portie moerbeien geeft je bijna een hele dag vitamine C voor slechts 60 calorieën.

Rode aalbessen en kruisbessen

Rode aalbessen en kruisbessen zijn leden van dezelfde soort. Kruisbessen kunnen al dan niet rood zijn, omdat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder groen, geel en roze. Beide planten mogen in veel staten niet worden geplant, omdat ze een gastheer zijn voor White Pine Blister Rust, een bedreiging voor de houtindustrie. Rode aalbessen en kruisbessen kunnen scherp zijn en het beste smaken wanneer ze worden gekookt in jam of schoenmakers met veel suiker. Beide bevatten minder dan 100 calorieën per kopje en bevatten meer dan de helft van de ADH voor vitamine C.


Bekijk de video: Bessenstruiken snoeien? Kort en helder uitgelegd! (Mei 2022).