Adviezen

Top 10 manieren om arbeid te induceren


Een langdurige zwangerschap kan erg ongemakkelijk zijn. Maar als u uw vervaldatum hebt zien komen en gaan, kunt u enkele methoden overwegen om arbeid te induceren. Houd er rekening mee dat niet al deze methoden zijn goedgekeurd of bewezen en bespreek elk plan om bevalling op te wekken met uw arts. Hoewel het in het verleden gebruikelijk was om te induceren, geloven de meeste artsen tegenwoordig in de natuur haar gang laten gaan.

Nesting

Je huis en je omgeving voorbereiden op een baby is een natuurlijke stap in het zwangerschapsproces. Het kan je mentaal voorbereiden op de komst van de baby, waardoor je meer ontspannen en klaar bent om te bevallen. Probeer de babykamer in te richten, babykleding en -benodigdheden te wassen en op te vouwen of het huis schoon te maken.

Gemeenschap

Geslachtsgemeenschap is een geweldige (en leuke) manier om arbeid te induceren. Als u in een normale zwangerschap met een laag risico bent, wordt normale seksuele activiteit aangemoedigd. Sperma bevat prostaglandinen die de baarmoederhals verzachten en een orgasme zal ervoor zorgen dat de baarmoeder samentrekt. Beide acties kunnen tot arbeid leiden.

Lopen of schommelen

Als je baby laat arriveert, of als je het gevoel hebt dat je bent begonnen en stopt met bevallen, kan soms heen en weer lopen of schommelen de bevalling stimuleren. Het kan zijn dat de baby niet in een positie is gevallen waarin zijn hoofd voldoende druk op de baarmoederhals uitoefent om arbeid te veroorzaken. Lopen helpt ook de pijn van weeën te verlichten.

Wonderolie

Een tot 4 oz. van ricinusolie gemengd met sinaasappelsap (om de smaak te verbergen) is een oude techniek waar veel artsen bij zweren. De ricinusolie kan spasmen veroorzaken in de darmen, die de baarmoeder omringen. Houd er rekening mee dat ricinusolie diarree veroorzaakt, wat op zichzelf onaangenaam kan zijn, laat staan ​​tijdens de bevalling.

Pittig eten

Hoewel het niet is bewezen, geloven veel vrouwen en artsen dat het eten van gekruid voedsel arbeid kan veroorzaken. Houd er rekening mee dat het werken met een volle maag erg ongemakkelijk kan zijn.

Stimuleer de tepels

Je tepels knijpen of stimuleren is een andere manier om arbeid te veroorzaken. Stimulatie van de tepels geeft het hormoon oxytocine vrij in de baarmoeder. Reacties op deze methode kunnen zeer intens zijn en kunnen resulteren in sterke contracties, dus gebruik deze methode niet tenzij op advies van een arts. Regelmatige tepelstimulatie door borstvoeding na de geboorte helpt ook je baarmoeder terug te brengen naar zijn normale grootte.

Blauwe en zwarte Cohosh

Het nemen van blauwe of zwarte cohosh kan een bijzonder effectieve manier zijn om te helpen bij het opwekken van arbeid, vooral als u al milde of onregelmatige weeën voelt. Maar deze kruiden zijn ongelooflijk sterk en mogen niet worden gebruikt tenzij u wordt geadviseerd door uw arts. Er wordt aangenomen dat blauwe cohosh de baarmoedercontracties sterker maakt, terwijl zwarte cohosh de contracties kan reguleren, volgens Dr.Spock.com.

Teunisbloemolie

Een supplement van teunisbloemolie vijf keer per dag innemen vanaf de 38-weekse mark is een geweldige manier om je baarmoederhals voor te bereiden op de bevalling. Sommige vrouwen plaatsen zelfs een capsule recht tegen de baarmoederhals.

Accudruk en acupunctuur

Er zijn veel vormen van acupressuur en acupunctuur die kunnen helpen bij het opwekken van arbeid. Wanneer uitgevoerd door een erkende professional die bekend is met het werken met zwangere vrouwen, kan acupressuur op bepaalde plekken contracties van de baarmoeder veroorzaken.

Door artsen geïnduceerde arbeid

Artsen kunnen op verschillende manieren arbeid opwekken. Een methode wordt het strippen van het membraan genoemd, waarbij de artsen de onderkant van de baarmoederhals afvegen om het membraan van de baarmoederwand los te maken, waardoor hormonen vrijkomen die arbeid veroorzaken. Uw arts kan ook uw water breken, u het hormoon prostaglandine geven of u het hormoon oxytocine geven.


Bekijk de video: SCP-050 To The Cleverest. euclid. statue scp (Januari- 2022).