Adviezen

Hoe zich te ontdoen van groeipijnen

Hoe zich te ontdoen van groeipijnen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Groeipijnen is een term die verwijst naar een specifieke pijn die een kind kan wekken. De pijn treedt meestal op in de benen, maar kan ook in de buik zijn. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de pijn veroorzaakt door te groeien, maar het komt consequent voor in de kindertijd tijdens de groeijaren. Groeipijnen verdwijnen na verloop van tijd, maar veroorzaken angst en slaapproblemen. Er zijn verschillende interventies die tijdelijke verlichting kunnen bieden en de slaap kunnen verbeteren.

Masseer zachtjes het pijnlijke deel van het been. Gebruik een hoeveelheid olie of lotion ter grootte van een nikkel om wrijving te verminderen. Plaats uw handen rond de ledemaat en oefen voorzichtig druk uit op het gebied, beginnend verder weg van het pijnlijke gebied en eindigend dichter bij het pijnlijke gebied. Massage zal de bloedstroom verhogen om de spieren te helpen ontspannen en ook het pijngevoel te verminderen. Voer 5 tot 15 minuten uit.

Breng een warm verwarmingskussen of een magnetronverwarmingskussen aan op het pijnlijke gebied. Blijf bij je kind terwijl de hitte op zijn plaats is om brandwonden te voorkomen. Verhit het pijnlijke gebied gedurende 15 tot 20 minuten elk uur terwijl de pijn optreedt.

Dien pijnmedicatie zoals paracetamol of ibuprofen toe als dat nodig is om pijn te verminderen. Volg de aanwijzingen voor de dosering op basis van de leeftijd en het gewicht van uw kind.


Bekijk de video: Tape bij Patellofemorale klachten (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mull

  Volgens mij bega je een fout. Ik kan het bewijzen.

 2. Nixon

  Ik accepteer het met plezier. Een interessant onderwerp, ik doe mee. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 3. Macage

  de prachtige zin en komt op het juiste moment

 4. Armin

  Zo gebeurt het. Over dit thema kunnen we communiceren.

 5. Padarn

  Bedankt voor het kiezen van informatie. Dat wist ik niet.

 6. Arvon

  Het leuke berichtSchrijf een bericht