Adviezen

Diabetici en sauna's

Diabetici en sauna's


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is veel gemengde informatie over het gebruik van sauna's voor diabetici. In alle gevallen moeten diabetici een arts raadplegen voordat ze een sauna gebruiken. Voordat u dit doet, is het echter een goed idee om op de hoogte te zijn van de voordelen en zorgen van sauna's en diabetici.

Fundamentele fysiologische reactie op sauna's

Wanneer het menselijk lichaam wordt blootgesteld aan het soort intense hitte die wordt geproduceerd door een sauna, verwijden de haarvaten zich, zodat het hart harder moet werken om bloed naar hen te sturen. Omdat hoge bloeddruk en andere hartproblemen vaak voorkomen bij diabetici, is het duidelijk om het potentiële gevaar van sauna's voor diabetici te zien. Bovendien drogen sauna's het lichaam meestal uit door zweet door de poriën van de huid af te voeren. Dit vormt ook een potentieel gevaar voor diabetici.

Effect van warmte op de absorptie van insuline

Volgens een studie uit 1980 gepubliceerd door V.A. Koivisto in het "British Medical Journal", de snelheid van insulinetoediening van de injectieplaats beïnvloedt de bloedglucoseconcentratie. Oefening versnelt de opname van insuline, terwijl rust het kan vertragen. Omdat de bloedstroom in de huid afhankelijk is van de omgevingstemperatuur, versnelt de hitte in sauna's de bloedstroom en daarom de opname van insuline. Koivisto's onderzoek, dat keek naar diabetici in Finland die regelmatig sauna's nemen, toonde aan dat na de sauna de bloedstroom afnam, wat de insuline-absorptie vertraagde.

Sauna's met infraroodlampen

Van infraroodverlichting is aangetoond dat het de toestand van diabetische neuropathie verbetert. Infraroodverlichting vermindert de verdovende omstandigheden en zorgt ervoor dat stikstofoxidemoleculen worden vrijgegeven uit hemoglobine in de bloedbaan, wat op zijn beurt de bloedstroom verhoogt. Dit is vooral gunstig voor diabetici die lijden aan een slechte bloedcirculatie naar de voeten en andere ledematen. Sauna's met infraroodlampen zijn ook minder warm dan typische sauna's, dus het hart hoeft niet zo hard te werken in deze sauna's om de hitte te beheersen.

Met mate

Voor diabetici om het voordeel van sauna's te krijgen, met name sauna's met infraroodverlichting, moeten het niveau en de intensiteit van de hitte worden gecontroleerd en binnen gematigde grenzen worden gehouden. Met de goedkeuring van een arts en zorgvuldige moderatie moeten diabetici zonder schade van de voordelen van een sauna kunnen genieten. De sleutel is natuurlijk met mate. Diabetici moeten ook bijzonder voorzichtig zijn om gehydrateerd te blijven en het lichaam aan te vullen met mineralen zoals koper, ijzer, magnesium en zink na een tijd in een sauna te hebben doorgebracht.

Zorgvuldige keuze

Als u diabetes hebt en een sauna wilt nemen, moet u uw toestand kennen en op de hoogte zijn van symptomen die alarm moeten veroorzaken. Eerst moet u uw arts raadplegen voordat u een sauna neemt. Ten tweede, zoek een sauna die gebruik maakt van infraroodverlichting, omdat dit het meest gunstig is voor diabetici. Neem ten slotte voorzorgsmaatregelen om niet oververhit te raken en uw lichaam aan te vullen met vloeistoffen en mineralen na de sauna.Opmerkingen:

  1. Turg

    Goed geschreven, veel geleerd voor mezelf, bedankt daarvoor!

  2. Wakefield

    Tussen ons raad ik aan om het antwoord op uw vraag op google.com te zoeken

  3. Favio

    Wat een zin ... geweldigSchrijf een bericht