Adviezen

Ziekten die geheugenverlies veroorzaken

Ziekten die geheugenverlies veroorzaken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn een paar ziekten die geheugenverlies kunnen veroorzaken, maar er zijn ook verschillende kleine oorzaken van geheugenverlies. Bij ernstige ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en dementie kunnen naast het geheugenverlies andere symptomen optreden. Tests kunnen worden uitgevoerd door een medische professional om een ​​juiste diagnose van de patiënt te waarborgen.

Ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer kan zich bij verschillende personen anders manifesteren. De ziekte begint meestal met merkbaar geheugenverlies, dat kan worden verward als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Een arts kan cognitieve tests uitvoeren om de ziekte van Alzheimer te diagnosticeren en kan een hersenscan aanvragen voor een definitieve bevestiging van de diagnose. De ziekte van Alzheimer kan ook verwarring, stemmingswisselingen, spraakproblemen en langdurig geheugenverlies veroorzaken.

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson beïnvloedt het geheugen en is een degeneratieve ziekte die ook het zenuwstelsel aantast en problemen veroorzaakt met individuele bewegings- en communicatievaardigheden. De eerste tekenen van de ziekte van Parkinson kunnen een tremor van een hand zijn of wanneer de beweging langzamer wordt of regelmatig stopt. Er zijn medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij enkele van de symptomen of bijwerkingen van de ziekte van Parkinson.

De ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een andere degeneratieve ziekte die zenuwcellen in de hersenen vernietigt. Geheugenverlies is slechts een van de symptomen van de ziekte van Huntington. Andere symptomen kunnen ongecontroleerde bewegingen, evenwichtsproblemen en regelmatig optredende emotionele schommelingen zijn. De ziekte van Huntington kan worden geërfd, maar de kansen daarvoor zijn laag.

Dementie

Hoewel dementie op zichzelf geen ziekte is, kan het door ziekte worden veroorzaakt. Dementie is een ernstige aandoening die geheugenverlies en het onvermogen om gedachten te beheersen kan veroorzaken. De ziekte van Alzheimer en hartaandoeningen die resulteren in een beroerte kunnen oorzaken zijn voor dementie en geheugenverlies. Dementie kan ook problemen veroorzaken met spraak, probleemoplossing en aandachtsspanne verminderen.

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme kan het zenuwstelsel aantasten en wordt overgedragen op mensen en andere dieren via beten van de B. burgdorferi-teek. Lyme kan lang of kort geheugenverlies veroorzaken, evenals stijfheid, gevoelloosheid, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Er zijn behandelingen beschikbaar via uw arts, en als het vroeg genoeg wordt gediagnosticeerd, kunt u geen symptomen op lange termijn krijgen. Het eerste teken van de ziekte van Lyme is meestal een uitslag rond het gebeten gebied.

Seksueel overdraagbare aandoeningen

Syfilis, HIV, herpes en CMV zijn seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) die geheugenverlies op de lange en korte termijn kunnen veroorzaken. Hoewel veel SOA's nog niet zijn genezen, zijn er medicijnen verkrijgbaar bij uw arts die kunnen helpen bij bepaalde symptomen en / of bijwerkingen. Er zijn tests beschikbaar voor alle bekende seksueel overdraagbare aandoeningen en er zijn online helpcentra beschikbaar.


Bekijk de video: Doodt Alzheimer méér dan herinneringen? (Mei 2022).