Adviezen

Hoe een hand inpakken die lijdt aan peesontsteking

Hoe een hand inpakken die lijdt aan peesontsteking


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Overmatig gebruik van de handen of repetitieve stress op de pezen van de duim kan leiden tot peesontsteking. Een peesontsteking die optreedt aan de voet van de duim, wordt De Quervain-peesontsteking genoemd en kan pijn, ontsteking en gevoelloosheid over de duimzijde van de pols omvatten, volgens de American Academy of Orthopedic Surgeons. Het omwikkelen van de hand en duim kan verdere verergering van de pees van de duim voorkomen en een mogelijke scheuring van de pees voorkomen.

Taping je hand voor duim peesontsteking

Koop een rol 1,5-inch niet-rekbare witte tape. Breng tape aan op de binnenkant van je pols. Beweeg de tape omhoog en rond de buitenkant van je pols, wikkel het rond de rug van je hand en door het web van de duim.

Leg de tape over je handpalm en over de achterkant van je pols. Knip de tape met een schaar en verzegel deze tegen de tape waarmee je aan de voorkant van je pols bent begonnen.

Begin met een ander stuk tape en bevestig dit aan de achterkant van je hand. Leg dat stuk tape in de tegenovergestelde richting rond de basis van je duim en over je handpalm. Blijf de tape om je duim en over je handpalm wikkelen en neem de tape elke keer een beetje hoger op de duim. Gebruik indien nodig meerdere strips.

Herhaal stap 1 en 2 door nog een stukje tape over de voorkant van je pols, langs de achterkant van je hand, door het web van je duim, over je handpalm en terug naar de voorkant van je pols te lopen. Knip de tape af en sluit deze aan de voorkant van je pols.

Test de tape om te controleren of uw duim voldoende is geïmmobiliseerd zodat deze niet in een pijnlijke positie komt. Voeg meer tape hoger op de duim toe door stap 3 en 4 te herhalen, indien nodig.

Tip

  • Hoe hoger je de tape op je duim legt, hoe meer ondersteuning de tape biedt. U wilt uw hand niet omwikkelen en de duim elke vorm van beweging toestaan ​​die uw peesontsteking zou kunnen verergeren. Tape is ook een stijver materiaal voor het immobiliseren van een duim met peesontsteking dan een meer elastisch verband.

Tip

  • De hand-taping techniek is hetzelfde voor verstuikingen, peesontsteking of andere duimletsel. De sleutel is om de beweging van de duim zoveel mogelijk te beperken. Maar ondanks dat uw duim geïmmobiliseerd is, gebruik uw hand niet te veel. Laat het zoveel mogelijk rusten. Mogelijk moet u het meerdere keren per dag uitdoen om andere ontstekingsremmende behandelingen uit te voeren, zoals ijsvorming en verwarming.


Bekijk de video: Slim je handbagage inpakken, sneller door de luchthaven security check (Mei 2022).