Adviezen

Hoe te weten of u Pinkeye hebt


Conjunctivitis, ook bekend als 'roze oog', is een relatief veel voorkomende infectie van de conjunctiva, dat is het dunne buitenmembraan dat het oppervlak van het oog en de binnenkant van het ooglid bedekt. Deze infectie kan worden veroorzaakt door bacteriën of allergieën en veroorzaakt een vergroting van bloedvaten in het oog, waardoor het aangetaste oog roze of rood wordt. Hier volgen symptomen om op te letten als u vermoedt dat u een roze oog hebt.

Kijk naar je ogen in de spiegel om te zien of een of beide meer een roze uiterlijk hebben dan normaal. Dit is het primaire symptoom van conjunctivitis en de reden waarom het gewoonlijk roze oog wordt genoemd. Het ooglid van het aangedane oog kan ook geïrriteerd of licht gezwollen lijken.

Let op hoe vaak je ogen jeuken en geïrriteerd aanvoelen. Iedereen heeft af en toe jeuk aan de ogen, maar mensen met conjunctivitis ervaren bijna constante jeuk of hebben het gevoel dat er een soort vreemd lichaam in het oog zit dat niet weggaat. Ogen die worden getroffen door conjunctivitis hebben ook de neiging om gevoeligheid voor fel licht en verhoogde traanproductie te ervaren wanneer het lichaam probeert irriterende stoffen weg te spoelen.

Let op hoe je ogen voelen wanneer je 's ochtends voor het eerst wakker wordt. Een veel voorkomend symptoom van roze ogen is de nachtelijke vorming van een korst die het moeilijk maakt om het aangetaste oog in de ochtend te openen. Deze korst is het resultaat van afscheiding uit het oog, wat niet normaal is.

Denk aan je algehele gezondheid. Roze ogen gaan vaak gepaard met een algemeen gevoel van malaise, vergelijkbaar met hoe u zich zou voelen als u verkouden of griep had. U kunt ook zwelling en gevoeligheid van de lymfeklieren ervaren die zich voor de oren bevinden en verantwoordelijk zijn voor het filteren en doden van virussen en bacteriën in het lichaam.

Maak een afspraak om naar uw arts te gaan; hij zal je zeker kunnen vertellen of je roze ogen hebt. Als u het heeft, zal uw arts waarschijnlijk antibiotische oogdruppels voorschrijven als uw roze oog is veroorzaakt door bacteriën of een allergiebehandeling als u lijdt aan allergische conjunctivitis. Met de juiste behandeling moet uw roze oog volledig opruimen.


Bekijk de video: How to Get Rid of Pink Eye. 3 Must Know Facts About Pink Eye and Conjunctivitis (December 2021).