Adviezen

Voedsel om te eten als u weinig maagzuur heeft


Veel mensen hebben tegenwoordig spijsverteringsproblemen vanwege een laag maagzuur, dat vergelijkbare symptomen heeft van te veel maagzuur: brandend maagzuur, zure maag of een maagklachten. Maag produceert zoutzuur om voedsel in de juiste hoeveelheid te verteren, zodat het de bekleding van de maag zelf niet beïnvloedt. Maar als er te weinig maagzuur wordt geproduceerd, kan het de maagwand zweren, omdat het ook geen bicarbonaat of frisdrank produceert, dat de maagwand beschermt. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen echter worden gegeten om dit te helpen of te verminderen.

"Goede" vetten

Kokosolie, boter, reuzel en andere natuurlijk voorkomende dierlijke vetten zijn goed om te consumeren totdat je maagzuurproductie weer op gang komt, omdat ze veel eiwitten bevatten, wat de productie van maagzuur stimuleert. Ze stimuleren ook de lever om gal te produceren, wat nodig is bij het reguleren van maagzuurniveaus. Het is echter belangrijk om hier niet te veel van te wennen, omdat zelfs "goede" vetten uw algehele gezondheid kunnen beïnvloeden.

Zuurkool of Kimchee

Deze twee ingemaakte groentegerechten bevatten veel nuttige dingen om de zuurproductie in de maag te stimuleren. Deze kunnen genezende reacties veroorzaken op "candida" - de term voor de ziekte die ervoor zorgt dat iemand in de eerste plaats een laag maagzuur heeft. Het eten van onverwarmde kanten hiervan is belangrijk, vooral omdat deze koken de moleculen in hen meer aan elkaar binden en moeilijker te verteren maken.

Oceaan Zeezout

Het is een goed idee om bij elke maaltijd te beginnen met het eten van oceaanzout - een deel van het zuiverste zout. Zout is belangrijk voor de algehele spijsvertering, maar het stimuleert ook de productie van zuur in de maag. Nogmaals, dit is een ander voedingsmiddel dat je alleen wilt consumeren totdat je maagzuur weer op het niveau is dat het zou moeten zijn. Als het probleem blijft bestaan, raadpleeg dan een arts en overweeg om betain zoutzuursupplementen te nemen om uw spijsvertering na het eten aan te vullen.


Bekijk de video: Wat kan je eten als je maagpijn hebt? (November 2021).