Adviezen

Persoonlijke verzorgingsactiviteiten voor kinderen

Persoonlijke verzorgingsactiviteiten voor kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is duidelijk dat kinderen niet worden geboren omdat ze weten hoe ze zichzelf schoon moeten houden, dus het is van essentieel belang dat ouders, opvoeders of mentoren de verantwoordelijkheid op zich nemen om hen goede hygiëne te leren. Een dagelijkse routine kan worden vastgesteld en versterkt wanneer kinderen jong zijn, waardoor de gezonde gewoonten een tweede natuur worden. Het belang van persoonlijke verzorging kan worden benadrukt via leuke activiteiten zoals spelletjes, knutselen en liedjes, thuis of op school.

Tandenpoetsen

Het ei-experiment, waarbij een ei wordt ondergedompeld in azijn en wordt gelaten totdat het zacht en geel wordt, is er een die het meest dramatisch laat zien hoe tanden kunnen rotten. Kinderen kunnen ook een gat in de schil van een appel prikken en de voortgang ervan gedurende een week bekijken; de bruiningspunctie in verband brengen met een holte. Oefen het gebruik van goede tandenpoetstechnieken door de schil van de appel te borstelen. Boeken zoals "The Berenstein Bears Visit the Dentist" kunnen kinderen ook op een leuke manier aan goede poetsgewoonten herinneren.

Handen wassen

Handen wassen is een element van hygiëne dat kinderen vaak willen overslaan. Activiteiten zoals de handen van kinderen bedekken met glitter, hen vragen om het af te wassen en vervolgens de plekken te onderzoeken waar glitter nog steeds aanwezig is, zullen kinderen helpen de probleemgebieden te visualiseren en zich te concentreren op het reinigen van elk deel van hun handen. Of voor een grotere groep kinderen, geef een kind een handvol confetti of papieren vierkantjes als ЂњЂњgerms. Ђќ Laat dan alle kinderen elkaars handen 30 seconden schudden; het kind met de Ђќgermsâ € ™ moet wat papier geven aan elk kind waarmee hij de hand schudt, en deze kinderen moeten ze dan overhandigen aan kinderen met wie ze de hand schudden. Bespreek wanneer handen wassen essentieel is: na gebruik van het toilet, hoesten of niezen.

Haarborstels

Laat kinderen hun gezichten op papieren borden tekenen en geef ze garen om toe te voegen als hun haar. Terwijl de lijm droogt, praat je over wat er gebeurt als hun haar niet wordt verzorgd. Laat ze ongeborsteld haar op de papieren borden demonstreren. Laat kinderen zien hoe ze een borstel voorzichtig moeten gebruiken zodat deze niet trekt of pijn doet. Geef ze borstels met zachte haren om op elkaar te oefenen. Zorg ervoor dat elk kind zijn of haar eigen borstel heeft en leg uit waarom haarborstels een item zijn dat ze niet moeten delen.

Persoonlijke verzorging voor oudere kinderen

Zelfs kinderen die ver ouder zijn dan wanneer ze hulp nodig hebben bij het kammen van hun haar, persoonlijke verzorging kan een probleem zijn. Oudere kinderen zullen meer vatbaar zijn voor een discussie over persoonlijke hygiëne dan voor het spelen van een verzorgingsspel of het maken van een ambacht. Praat met hen over het gebruik van deodorant, het wassen van hun gezicht en het droog houden van de voeten. Overweeg een gevoelige discussie te voeren over culturele verschillen met betrekking tot hygiënepraktijken en over het uitoefenen van gevoeligheid ten opzichte van leeftijdsgenoten om pesten over acne of lichaamsgeur te voorkomen.


Bekijk de video: Kinderen En Persoonlijke Ontwikkeling: WORKSHOP! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Heathley

  Correcte berichten

 2. Shaktizilkree

  En niet zo gebeurt))))

 3. Arwyroe

  Uitstekende zin

 4. Eadweard

  Ik accepteer het met plezier. De vraag is interessant, ik zal ook deelnemen aan de discussie.Schrijf een bericht