Adviezen

Oorzaken van chronische neusverstopping

Oorzaken van chronische neusverstopping


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Chronische verstopte neus is de continue zwelling van weefsels in de neus als gevolg van vergrote bloedvaten. Het wordt meestal geassocieerd met ernstige allergieën. Chronische verstopte neus heeft vele oorzaken, variërend van allergieën tot iets ernstigs als chronische lymfatische leukemie. In tegenstelling tot congestie veroorzaakt door verkoudheid, kan chronische neusverstopping vele jaren duren, en zelfs met de behandeling kan het nooit verdwijnen. Symptomen zijn onder meer ademhalingsproblemen door de neus, snurken, vermoeidheid, hoofdpijn en gehoorproblemen.

Hooikoorts

Een seizoensgebonden allergie, vaak aangeduid als 'koorts', is de reactie die optreedt bij een persoon die overgevoelig is voor pollen, grassen of bomen. Mensen worden meestal getroffen door hooikoorts in de lente, wanneer de winter sneeuw smelt en rot hout en schimmel, bladeren, gras en stuifmeel onthullen. Vaak verlichten eenvoudige nasale decongestiva bij elke apotheek deze symptomen.

Allergische rhinitis

Lopende allergieën worden veroorzaakt door overgevoeligheidsreacties op meestal onschadelijke stoffen, zoals pollen, huidschilfers van huisdieren, bepaalde groenten, medicijnen of insectensteken. Reacties variëren van mild tot ernstig. Symptomen zijn onder meer allergische conjunctivitis (jeukende, tranende ogen), loopneus en verstopte neus. Mensen met allergieën kunnen ook astma hebben, wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Allergie-opnamen en neuspongestiva kunnen sommige allergische reacties verlichten.

Chronische rhinosinusitis

Chronische rhinosinusitus is een ontstekingsziekte van de neuswand en sinussen. Het kan slaapapneu, ademhalingsproblemen en verminderde smaak en geur veroorzaken. De meeste artsen vermoeden dat CRS begint met allergische rhinitis, omdat het vaak gerelateerd is aan overgevoeligheid voor allergenen. Een belangrijke oorzaak van CRS kan een allergeen zijn waaraan een persoon dagelijks wordt blootgesteld, zoals een huidschilfers van dieren of huisdieren. CRS veroorzaakt ook vaak anosmie, de tijdelijke of permanente afwezigheid van geur, die ook de smaak beïnvloedt.

Chronische lymfatische leukemie

Hoewel zeldzaam, kan chronische lymfatische leukemie (CLL) een ernstige oorzaak zijn van chronische neusverstopping. De meeste mensen ervaren geen symptomen voordat de diagnose CLL wordt gesteld. Mensen met symptomen ervaren echter ontstoken lymfeklieren, vermoeidheid en frequente infecties, waaronder sinusitis. CLL is een vorm van kanker die het beenmerg en bloed aanvalt en vaak mannen ouder dan 50 jaar treft. Als u een van deze symptomen ervaart, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Human Immunodeficiency Virus

Humaan immunodeficiëntievirus (HIV) is de meest onwaarschijnlijke oorzaak van chronische neusverstopping, maar het kan sommige mensen treffen. HIV kan vaak andere ziekten imiteren, zoals griep, met symptomen zoals gezwollen lymfeklieren, koorts en uitslag op het lichaam. Deze griepachtige symptomen verdwijnen echter vaak. Als u denkt dat u vatbaar bent voor hiv en een van de symptomen ervaart, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen.