Adviezen

Vrij verkrijgbare medicijnen om te helpen bij stoelgang


Darmbewegingen zijn een essentieel onderdeel van het spijsverteringsproces. Ze zijn de laatste fase, waarin afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Constipatie, of het onvermogen om succesvolle stoelgang te hebben, is een veel voorkomend verschijnsel, vaak gerelateerd aan levensstijl of erfelijkheid. De National Institutes of Health schat dat ten minste 4 miljoen Amerikanen verschillende graden van constipatie hebben en om deze reden jaarlijks 2,5 miljoen dokters bezoeken. Oorzaken variëren, maar de meest voorkomende is het onvermogen van het spijsverteringsstelsel om hard voedsel volledig af te breken, vooral omdat het voedsel onvoldoende vezels bevat.

Constipatie

Een persoon wordt als geconstipeerd beschouwd wanneer hij slechts eenmaal in de drie of meer dagen ontlasting passeert. Regelmatige stoelgang kan worden hersteld door het gebruik van laxeermiddelen. Laxeermiddelen zijn verkrijgbaar als zelfzorggeneesmiddelen, wat betekent dat ze zonder doktersrecept kunnen worden verstrekt. De National Institutes of Health meldt dat $ 725 miljoen aan over-the-counter laxeermiddelen jaarlijks in de Verenigde Staten worden verkocht.

Laxeermiddelen

Laxeermiddelen zijn meestal nodig wanneer een patiënt moeite blijft houden met stoelgang na het aanbrengen van voorgeschreven veranderingen in levensstijl en dieet. Ze zijn van vele soorten, maar de meest voorkomende zijn bulkvormende laxeermiddelen, die werken door water in het lichaam vast te houden; en stimulerende middelen, of op chemicaliën gebaseerde laxeermiddelen, die spijsverteringscontracties kunnen veroorzaken en onaangename bijwerkingen kunnen hebben, volgens de National Institutes of Health

Merken

Veel merkgeneesmiddelen zijn beschikbaar om te helpen bij stoelgang. Sommige hiervan zijn chemische laxeermiddelen, terwijl anderen zachter werken. De meeste vrij verkrijgbare laxeermiddelen moeten minimaal drie dagen achter elkaar worden gebruikt om effecten te kunnen zien. Als constipatie aanhoudt nadat u drie dagen laxeermiddelen heeft ingenomen, raadpleeg dan uw arts, omdat de constipatie een symptoom kan zijn van een ernstiger ziekte.

Enkele van de meest populaire merknamen voor laxeermiddelen zijn Metamucil, Fibercon en Citrucel. Dit zijn bulkvezelproducten. Andere merken zijn Colace, een ontlastingontharder. Milk of Magnesia is een begrip als een OTC-medicijn voor constipatie en werkt zacht. Dulcolax is een allopathisch medicijn, of een chemisch laxeermiddel, en is erg populair, hoewel het meer bijwerkingen kan hebben dan sommige van de meer natuurlijke alternatieven.


Bekijk de video: De apotheker over zelfzorg vrij verkrijgbare medicijnen (Januari- 2022).