Adviezen

Hoe een teekkop uit uw huid te krijgen


Tekenbeten komen in veel gebieden van de Verenigde Staten voor. De beten komen vaker voor als een persoon veel tijd doorbrengt in bosrijke en grasrijke gebieden zonder de juiste bescherming, zoals lange mouwen en lange broeken. Teken vervoeren bacteriën en kunnen leiden tot aandoeningen zoals de ziekte van Lyme of gevlekte koorts. Als u wordt gebeten door een teek, is de eerste stap het verwijderen van de teek van uw huid.

Gebruik een pincet om de teek te verwijderen als je bent gebeten. Pak de kop of mond van de teek met het pincet. Trek voorzichtig naar buiten om de hele teek te verwijderen. Probeer de teek niet te verpletteren.

Plaats het lichaam van de teek in een pot, indien mogelijk. Een arts kan de teek mogelijk identificeren als onderdeel van de diagnose als de symptomen beginnen.

Was het gebied van de huid dat door de teek is gebeten. Gebruik warm water en gewone zeep. Was ook uw handen als ze de teek hebben aangeraakt.

Wacht tot symptomen van huiduitslag, koorts, gezwollen lymfeklieren en spierpijn verschijnen. Als dergelijke symptomen optreden, is het belangrijk om onmiddellijk een arts te raadplegen. Bel voor ernstigere symptomen zoals ademhalingsmoeilijkheden, pijn op de borst of verlamming 911 voor een ambulance.

Tip

  • Raadpleeg een arts als u de teek niet kunt verwijderen.