Adviezen

Hoe een holtermonitor op een patiënt in te stellen

Hoe een holtermonitor op een patiënt in te stellen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een Holter-monitor is een persoonlijk apparaat dat de hartactiviteit van een patiënt gedurende 24 uur registreert, terwijl de persoon die wordt bewaakt zijn dagelijkse routine volgt. De monitor kan helpen symptomen van duizeligheid, hartkloppingen en black-outs te lokaliseren en deze gebeurtenissen correleren met de gegevens die op de monitor zijn vastgelegd. Dit observatieproces is veel effectiever dan een standaard ECG omdat het 24 uur lang non-stop hartactiviteit meet terwijl een standaard ECG niet langer dan een minuut duurt. Een verpleegkundige of monitortechnicus stelt de test op door het apparaat rechtstreeks op de patiënt aan te brengen.

Informeer de patiënt dat ze losse, comfortabele kleding moet dragen voor de duur van de test, een periode van 24 uur. Leg voorafgaand aan het examen uit dat een shirt of blouse met knopen het beste over de elektroden kan worden gedragen. De patiënt mag tijdens de testperiode niet douchen. Moedig de patiënt aan om zijn normale dagelijkse activiteiten, waaronder werk, boodschappen en huishoudelijke activiteiten, uit te voeren. Informeer de patiënt dat hij alle elektrische apparaten moet vermijden die het ECG-signaal kunnen verstoren, zoals een elektrisch scheerapparaat, een haardroger of tandenborstel en ook grote magneten, metaaldetectoren en elektrische dekens.

Scheer de borst van een man alleen op de plekken waar zijn haar de plakkerige elektroden verstoort. Reinig het borstgebied met alcohol waar de elektroden moeten worden aangebracht - twee aan de top van de borstspieren, 3 inch onder de nek; een onder het borstbeen in het midden van de borst; en nog twee direct onder elke borst.

Sluit de kabels van de elektroden aan op de Holter-monitor en stel de monitor in op de juiste elektrodeconfiguratie. Ontspan de patiënt terwijl u de elektroden op haar huid aanbrengt door haar haar armen naar beneden te houden. Selecteer het leadplaatsingsmenu op de Holter-monitor en voer "5" in de categorie elektrodenconfiguratie in.

Help de patiënt met het shirt of de blouse om ervoor te zorgen dat de elektroden aan de huid blijven kleven tijdens het aankleden. De lijm zou binnen enkele minuten moeten opstijven, zodat de kans dat een elektrode eraf valt geleidelijk minder problematisch wordt. Help de patiënt met het Holter-apparaat, hetzij met een schouderriem of door een riemlus om rond de taille te dragen. Informeer de patiënt om het kantoor van de arts te bellen als zich problemen met de apparatuur voordoen en laat het telefoonnummer achter dat ze kan bellen.

Informeer de patiënt dat hij een dagboek of logboek moet bijhouden van alle activiteiten voor de duur van de test, inclusief het tijdstip van de dag en de duur van de activiteit. De patiënt moet ook details opnemen zoals duizeligheid, overgeslagen hartslagen, pijn op de borst en emotioneel welzijn, zoals overstuur of bezorgd zijn. Instrueer de patiënt over het verwijderen van de elektroden aan het einde van de testperiode van 24 uur of dat hij naar kantoor kan komen voor hulp.

Tip

  • Sommige monitors hebben een gebeurtenisknop. Door op de knop te drukken wanneer de patiënt een voorval heeft, zoals pijn op de borst of duizeligheid, helpt de technicus het exacte tijdstip van het voorval vast te stellen met de afdruk van het elektrocardiogram (ECG).