Adviezen

Symptomen veroorzaakt door hoge niveaus van prolactine bij vrouwen


Prolactine is een hormoon dat wordt geproduceerd door de hypofyse. De hypofyse bevindt zich in de hersenen. Niveaus van prolactine zijn normaal gesproken verhoogd bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. De enkele symptomen van hoge prolactinespiegels bij vrouwen worden hieronder vermeld.

Onvruchtbaarheid

Verhoogde prolactinespiegels kunnen problemen met de vruchtbaarheid veroorzaken. Onvruchtbaarheid is het onvermogen om zwanger te worden na een jaar van onbeschermde geslachtsgemeenschap.

Galactorroe

Galactorroe is melkproductie bij een vrouw die niet zwanger is en geen borstvoeding geeft.

Menstruatie

Menstruatie kan afwezig of onregelmatig zijn als gevolg van hoge prolactinespiegels.

Testen

Labwerk wordt verkregen door bloed uit een ader in je arm te trekken. Het normale prolactinegehalte bij een niet-zwangere vrouw is lager dan 25 ng / ml of 25 mcg / L.

Oorzaken

Sommige oorzaken van hoge prolactinespiegels zijn een hypofyse-tumor, zwangerschap, nierziekte, hypothyreoïdie of leverziekte. De oorzaak kan ook onbekend zijn.

Waarschuwing

De informatie in dit artikel is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om te diagnosticeren. Als u vermoedt dat u symptomen van hoge prolactinespiegels heeft, neem dan contact op met uw arts voor verder advies en behandeling.


Bekijk de video: Wat is Polycysteus Ovarium Syndroom en hoe wordt het behandeld? (Januari- 2022).