Adviezen

Hoe lang blijft Effexor in uw systeem?

Hoe lang blijft Effexor in uw systeem?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Venlafaxine

Effexor (of Efexor) is een merknaam voor het medicijn venlafaxine. In 2007 was het de meest voorgeschreven SNRI (remmers van heropname van serotonine en norepinefrine). Venlafaxine wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van een depressieve stoornis en verlaat het lichaam vrij snel. Het wordt grondig en snel door de lever verwerkt en uitgescheiden in de urine. Er zijn ook versies met verlengde afgifte van Effexor die hetzelfde medicijn bevatten, maar eliminatie uit het lichaam zal iets langzamer zijn omdat het medicijn langzamer wordt vrijgegeven tijdens de spijsvertering.

Verwijdering van het lichaam

In standaard venlafaxine is de eliminatiehalfwaardetijd 3-13 uur voor zowel pil- als vloeibare vormen. Dit betekent dat de effecten van venlafaxine binnen een dag vervagen, en mogelijk veel sneller. Het medicijn is niet langer binnen 5-7 dagen in het lichaam detecteerbaar.

Gemiste doses en SSRI-stopzetsyndroom

Venlafaxine is niet zo vergevingsgezind van overgeslagen doses als veel heropname remmers. Herhaling van symptomen kan optreden wanneer zelfs een enkele dosis wordt gemist. In een onderzoek in het Massachusetts General Hospital werd vastgesteld dat een aanzienlijk aantal patiënten die venlafaxine hadden afgenomen, symptomen ervoeren van het SSRI-stopzettingssyndroom gedurende drie dagen nadat ze waren gestopt met het gebruik van het medicijn. Bijgevolg, hoewel venlafaxine niet wordt geassocieerd met verslaving, zullen de meeste artsen er de voorkeur aan geven de dosis af te bouwen om dit syndroom te voorkomen.