Adviezen

Wat zou een botletsel veroorzaken?

Wat zou een botletsel veroorzaken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Botletsels zijn afwijkingen in botweefsel die normale lichaamsprocessen kunnen verstoren of structurele tekorten kunnen veroorzaken. Dit soort afwijkingen hebben een breed scala aan mogelijke onderliggende oorzaken.

Kwaadaardige tumoren

Botletsels kunnen het gevolg zijn van de groei van kankerachtige (kwaadaardige) bottumoren, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. Voorbeelden van botkanker zijn osteosarcoom, sarcoom van Ewing en multipel myeloom.

Goedaardige tumoren

Botletsels kunnen ook het gevolg zijn van de groei van niet-kankerachtige (goedaardige) bottumoren. De Merck Handleidingen Online Medical Library en de Amerikaanse National Library of Medicine noemen voorbeelden van goedaardige botlaesies die osteoïde osteomen, osteoblastomen, unicamerale of aneurysmale botcysten en fibromen omvatten.

Infecties

Bepaalde infecties kunnen ook leiden tot de vorming van botletsels, merkt de Amerikaanse National Library of Medicine op. Mogelijke oorzaken hier zijn mycobacteriële infecties, coccidiomycosis en histoplasmosis.

Aanvullende oorzaken

De Amerikaanse National Library of Medicine noemt andere mogelijke oorzaken van botlaesies, waaronder osteomyelitis, osteomalacia, rachitis en osteitis fibrosa.

Overwegingen

De Amerikaanse National Library of Medicine merkt op dat bepaalde oorzaken van botlaesies kunnen bestaan ​​naast aandoeningen die bloedstollingsafwijkingen veroorzaken.


Bekijk de video: 10 oorzaken van pijn in je rechterzijde (Mei 2022).