Adviezen

Chia Seeds & Gewichtsverlies


Chiazaad is een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en dat gemakkelijk te vinden, goedkoop is en mogelijk kan helpen bij het inkorten en verbranden van ongewenst vet van uw lichaam. Deze zaden hebben een lange geschiedenis van menselijk gebruik als superfood en zijn onlangs aangeprezen als een grote natuurlijke bondgenoot in de strijd tegen obesitas. Laten we eens kijken naar de feiten over chiazaad en wat informatie die recentelijk aan het licht is gekomen over hun rol in een algemene strategie om vet te verbranden.

Geschiedenis

Chia-zaden zijn afkomstig van een salieplant, Salvia hispanica, die in Mexico groeit. Volgens Dr. Andrew Weil waren chiazaden een belangrijk voedselgewas voor de Maya- en Azteken-beschavingen. Azteekse krijgers die een energiebron en sterk geconcentreerde voeding nodig hadden, gebruikten chia als overlevingsrantsoen. Een eetl. van chiazaad zou ze 24 uur hebben volgehouden, en veel van hun moderne gebruik als voedsel dat je helpt af te vallen, komt van dit eetlustonderdrukkende vermogen.

Voordelen

Volgens Dr. Weil bevatten chiazaden meer omega-3-vetzuren dan lijnzaad en een hoog gehalte aan antioxidanten, calcium, magnesium, zink en andere voedingsstoffen. In een klinisch onderzoek uit 2005 aan de Universiteit van Arizona in Tucson bleken chiazaden de triacylglycerol (vetcel) niveaus in rattenbloed te verlagen en de HDL-cholesterol en omega-3-niveaus te verhogen.

Gewichtsverlies

Naast hun hoge voedingswaarde en heilzaam vetzuurgehalte, bevatten chiazaden ook een andere eigenschap die kan worden gekoppeld aan hun gerapporteerde vermogen om u te helpen gewicht te verliezen. Volgens Botanical.com bevatten chiazaden een oplosbare vezel die een gelatine-achtige massa vormt wanneer gebonden aan water. Wanneer dit in het menselijke spijsverteringskanaal gebeurt, vertraagt ​​het het spijsverteringsproces en helpt het de honger effectief te verlichten en te onderdrukken.

Overwegingen

Een studie uit 2009 aan de Appalachian State University in Boone, North Carolina, concludeerde dat chiazaad geen gewichtsverlies of lagere ziekterisicofactoren bevorderde in een groep volwassenen met overgewicht. Chiazaden werden echter toegevoegd als een aanvulling op het dieet en niet als maaltijdvervanger of gebruikt als een eetlustremmer. Het unieke vermogen van chiazaad om honger te onderdrukken, kan hun grootste waarde zijn als supplement voor gewichtsverlies.

Potentieel

Omdat chiazaden de honger effectief lijken te onderdrukken en ook een schat aan voedingsstoffen bevatten die het vitale functioneren in het lichaam ondersteunen, kunnen ze zeker een geweldige aanvulling zijn op elke algehele strategie voor gewichtsverlies. Gebruikt als tussendoortje om de honger te onderdrukken en het lichaam te voeden, kan het kleine chiazaad een van je beste bondgenoten zijn in de strijd om af te vallen.


Bekijk de video: Eat Chia Seeds for 2 Weeks, Here's What Will Happen To You (November 2021).