Adviezen

Home remedie voor het verwijderen van teennagels

Home remedie voor het verwijderen van teennagels


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Teennagels worden vaak verwijderd vanwege een verwonding die de teennagel of het nagelbed eronder heeft beschadigd. Teennagels worden meestal verwijderd door een arts, maar ze kunnen ook thuis worden verwijderd, hetzij door de persoon die de teennagel moet worden verwijderd, hetzij door iemand anders.

Hoe een teennagel te verwijderen

U hebt de volgende benodigdheden nodig om een ​​teennagel te verwijderen: nagelknipper, pincet, watten, verband en verband en water. Week een wattenbolletje in waterstofperoxide en maak het hele oppervlak van de teen schoon. Veeg vervolgens het gebied schoon met water.

Gebruik nagelknipper om de zijkanten van de nagel van de huid weg te knippen en maak het blootgestelde gebied schoon met waterstofperoxide. Nu is het tijd om je pincet te pakken en de sterkte van de nagel te testen. Als je geluk hebt, is de nagel los genoeg van schade of letsel zodat je hem los kunt trekken. Als dit niet het geval is, blijft u nagelknipper gebruiken om de hele nagel te verwijderen. Gebruik een pincet om eventuele resten vrij te maken. Zorg ervoor dat u regelmatig waterstofperoxide aanbrengt om het nagelbed schoon te maken en te desinfecteren.

Nadat de teennagel volledig is verwijderd, wast u het gebied opnieuw met waterstofperoxide. Spoel het nagelbed en de teen grondig met water, dep ze droog en bedek de teen vervolgens met een verband of verband.

Voorzorgsmaatregelen

Neem contact op met uw arts of podoloog als u een teennagel moet verwijderen. Onjuiste verwijdering van de teennagel kan leiden tot overmatig bloeden, pijn en infectie. Ook kan een medische professional bepalen waarom een ​​nagelprobleem optreedt of terugkeert en een juiste behandeling aanbevelen.


Bekijk de video: Teennagels behandelen: tunnelnagels en verdikte nagels (Mei 2022).