Adviezen

Wat gebeurt er als een schimmelinfectie niet wordt behandeld?


Wat is een schimmelinfectie?

Een schimmelinfectie, ook bekend als candida, is een infectie van de mond, vagina of huid die snelle gistproductie veroorzaakt. Een schimmelinfectie in de vagina kan ook vaginitis worden genoemd, een schimmelinfectie in de mond wordt ook spruw genoemd en een schimmelinfectie op de huid wordt ook wel intertrigo of tinea versicolor genoemd. De meest voorkomende symptomen van een schimmelinfectie in de vagina zijn vaginale jeuk en een romige, witte afscheiding die lijkt op cottage cheese. In de mond verschijnt een schimmelinfectie als vlekkerige witte vlekken op de tong en de binnenkant van de wangen. Een schimmelinfectie op de huid zal er wit en vlekkerig uitzien en zal meestal jeuken. Gistinfecties kunnen zonder recept worden behandeld, met huismiddeltjes zoals het eten van yoghurt of met een recept van een arts als de infectie ernstig is.

Onbehandelde schimmelinfecties

Personen die geen ziektekostenverzekering hebben of die niet de juiste middelen hebben, kunnen een schimmelinfectie onbehandeld laten en ervoor kiezen om deze af te wachten. Helaas wordt een schimmelinfectie meestal niet beter. De jeuk en verbranding geassocieerd met schimmelinfecties in de vagina of op de huid worden groter en de vlekkerige delen in de mond worden groter. Volgens Dr. Orli R. Etingin, een medisch hoogleraar gynaecologie aan het New York Weill Cornell Medical Center, veroorzaken onbehandelde schimmelinfecties geen onvruchtbaarheid of littekens. U moet echter wel een schimmelinfectie onmiddellijk laten behandelen als u zwanger bent of zwanger probeert te worden, omdat dit zwangerschap kan voorkomen. Onbehandelde schimmelinfecties kunnen niet alleen ongemakkelijk of lelijk zijn, maar ook je immuunsysteem verzwakken. Omdat het lichaam de infectie probeert te bestrijden, kan uw lichaam in gevaar worden gebracht als u wordt blootgesteld aan andere schadelijke bacteriën of bacteriën.

Wanneer moet ik naar een dokter?

Als u een onbehandelde schimmelinfectie heeft gehad en koorts, zweten, misselijkheid, ernstige branderigheid of jeuk of andere alarmerende symptomen begint te krijgen, gebruik dan een vrij verkrijgbare remedie zoals Monistat voor vaginale schimmelinfecties of Lotrimin AF voor tinea versicolor of intertrigo. Er is geen vrij verkrijgbare remedie voor spruw, maar een thuisremedie voor spruw omvat het een voor een minuut per lepel per lepel een kopje gewone yoghurt in je mond spoelen en het vervolgens doorslikken. Als het middel de ernst van uw schimmelinfectie niet binnen twee dagen vermindert, of als uw symptomen erger worden, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts.


Bekijk de video: Vaginale schimmelinfectie - Wat is het en hoe is het te behandelen? (December 2021).