Adviezen

Hoe ziet asbest eruit?


Asbest is de naam die wordt gegeven aan een groep natuurlijk gedolven vezelachtige silicaten. Het is een uiterst effectieve thermische en akoestische isolator, ook bekend om zijn hoge treksterkte en chemische en thermische stabiliteit. Deze kwaliteiten van asbest maken het een effectief materiaal voor brandwerendheid. Helaas maakt de structuur van asbest die het zeer effectief maakt, het ook zeer gevaarlijk. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk over asbest te leren en te leren hoe u kunt vaststellen of u vermoedt dat u het in uw huis heeft. Asbest kan niet worden geïdentificeerd aan de hand van het zicht, maar als u weet waar u moet zoeken of waarnaar u moet zoeken, kunt u bepalen of u asbest hebt.

Kijk naar het materiaal dat wordt gebruikt voor brandwering. als het er vezelig, bros (in staat om af te brokkelen) en luchtig uitziet, bijna als een modderige bruine of witte watten, is de kans groot dat u asbest hebt. Dit asbest werd meestal opgespoten.

Controleer wanneer de muren van uw gebouw zijn gepleisterd. Asbest dat werd gebruikt om geluiddicht te maken, werd meestal in het gips gemengd. Het asbest ziet er bijna uit als opgespoten cement of als een materiaal dat met een troffel is aangebracht en ook brokkelig is. Dit asbest wordt aangetroffen in gebouwen met muren die vóór 1981 zijn gepleisterd. Als u een droge muur heeft, is de kans groot dat ze dit gips niet bevatten.

Controleer uw thermische isolatie. Dit soort isolatie is te vinden op stoompijpen, boilers, boilers en warmwaterleidingen die vóór 1981 werden geïnstalleerd. Deze asbestcoating lijkt op een kartonnen of papierachtige bekleding en is normaal wit van kleur.

Bekijk je vloertegels eens van dichterbij. Sommige asbesttegels zijn te herkennen aan het zicht. Deze tegels werden vervaardigd door het combineren van asfalt en asbest waardoor zwarte of donker gekleurde vloertegels werden gemaakt. Deze waren populair in de jaren 1920 en bevatten tot 70% asbest. Sommige vloertegels die pas in de jaren zeventig werden geïnstalleerd, bevatten deze asbest-asfaltcombinatie.

Tip

  • Probeer nooit om asbest verdacht materiaal te verwijderen of te bemonsteren, neem contact op met een asbestmeter om het asbest te verwijderen en te vinden.


Bekijk de video: HOE HERKEN IK ASBEST? (December 2021).