Adviezen

Gordelroos en pijn op de borst

Gordelroos en pijn op de borst


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens de medewerkers van Mayo Clinic bevindt de link van gordelroos met pijn op de borst zich in de beginfase van de ziekte. Gordelroos begint met een rode, pijnlijke uitslag of een reeks blaren, vaak in een band van de rug naar de borstwand. Voordat de uitslag verschijnt, kunnen patiënten pijn, branderigheid, gevoelloosheid of tintelingen in dat gebied voelen. De pijn kan intens zijn en als het zich in de borst bevindt, kan het worden aangezien voor een hart-gerelateerde aandoening, zeggen klinisch personeel.

Virus

Het gordelroosvirus is hetzelfde als het waterpokkenvirus, het varicella-zoster-virus. Dus iedereen die waterpokken heeft gehad, kan gordelroos ontwikkelen. Het kan jarenlang sluimeren en activeren wanneer het immuunsysteem laag is, vanaf leeftijd, ziekte of medicatie, zegt het personeel van Mayo Clinic.

Verwarring

Patiënten kunnen het begin van gordelroos verwarren met een hartaanval omdat pijn meestal het eerste symptoom van de virale ziekte is. Het kan intens zijn en als het zich in de borststreek bevindt, kunnen patiënten volgens de Mayo Clinic denken dat het deel uitmaakt van een probleem met het hart, de longen of de nieren. "Sommige mensen ervaren gordelroos pijn zonder ooit de uitslag te ontwikkelen," zegt het personeel.

Besmettelijk

Gordelroos is een van de niet-cardiale oorzaken van pijn op de borst volgens de Mayo Clinic (referentie 2) en is besmettelijk. Het virus kan worden overgedragen aan iedereen die geen waterpokken heeft gehad, meestal door direct contact met de open zweren. Ze zullen geen gordelroos krijgen als gevolg van dat contact, zeg maar personeel, alleen waterpokken. Zodra zweren genezen is de patiënt niet langer besmettelijk. Toch waarschuwt de Mayo Clinic, waterpokken kunnen gevaarlijk zijn voor pasgeborenen, zwangere vrouwen en iedereen met een zwak immuunsysteem en gordelroospatiënten moeten deze vermijden.

Overwegingen

Andere niet-cardiale oorzaken van pijn op de borst zijn brandend maagzuur - een brandend gevoel achter het borstbeen (borstbeen) dat meestal na een maaltijd volgt en enkele uren aanhoudt; pleuritis - een ontsteking van het borstholte-membraan die scherpe pijn op de borst veroorzaakt, vooral bij hoesten of inademen; en costochondritis of het ontstoken kraakbeen van de ribbenkast-pijn kan plotseling en intens zijn en doen patiënten denken dat het een hartaanval is, hoewel hartaanvalpijn meestal meer voorkomt.

Symptomen

Afgezien van de pijn, zijn de symptomen van gordelroos koorts en koude rillingen, algemene pijn, hoofdpijn en vermoeidheid. De Mayo Clinic raadt u aan contact op te nemen met een arts als u zelfs gordelroos vermoedt. Aarzel niet als de pijn of uitslag in de buurt van de ogen is. Het niet behandelen van een infectie kan permanente oogletsel betekenen. Als u, of iemand in uw familie, een verzwakt immuunsysteem heeft, raadpleeg dan onmiddellijk een arts, vooral als de uitslag wijdverspreid en pijnlijk is, in de borst of niet.