Adviezen

Tekenen en symptomen van Candida-opbouw in het menselijk lichaam


Candida albicans is een gist die in harmonie in ons lichaam leeft totdat iets de delicate balans uitschakelt, waardoor de schimmel wild verspreidt. Wanneer Candida zich in het lichaam mag ophopen, kan na verloop van tijd een breed scala aan ernstige symptomen optreden. Zonder de juiste behandeling kan de overgroei van de gist extreem gevaarlijk zijn.

Cognitieve symptomen

Veel patiënten klagen over constante, extreme vermoeidheid, vooral na de maaltijd, samen met een wazig of mistig brein. Moeite met aandacht en verwarring, met een onvermogen om zich te concentreren zijn extra cognitieve symptomen. Sommige patiënten klagen over gevoelens van onwerkelijkheid en desoriëntatie en een slecht geheugen.

Urogenitale

De patiënt kan in eerste instantie een of meer urogenitale problemen ervaren, zoals branden bij urineren, lage seksuele drift, impotentie, vaginale afscheiding, vaginale jeuk, onvruchtbaarheid en onregelmatige menstruatie. Sommige patiënten kunnen verslechtering van PMS, verhoogde plassen en blaasontstekingen zien.

Gastro-intestinale

Omdat het maagdarmkanaal van de mond naar de anus loopt, lopen de symptomen sterk uiteen. Ze kunnen onder meer spruw, blaren in de mond, gas en opgeblazen gevoel, diarree of constipatie, slijm in de ontlasting, slechte adem, brandend maagzuur, indigestie of rectale brand en jeukende rectum zijn.

Dermatologisch

Candida verspreidt zich naar alle orgaansystemen, inclusief de huid en kan netelroos en uitslag, eczeem en psoriasis, ringworm, vingernagel- en teennagelinfecties, voetschimmel en acne veroorzaken.

Allergisch

Overgroei van candida kan ook hoesten en ademhalingsmoeilijkheden, astma, netelroos, tranende en jeukende ogen, verhoogde gevoeligheid voor voedsel en andere allergenen en hooikoorts veroorzaken.