Adviezen

Zal gehydrateerde limoen vlooien doden?

Zal gehydrateerde limoen vlooien doden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gehydrateerde kalk (ook wel hoogcalciumkalk genoemd) is een type kalk dat vaak wordt gebruikt als ingrediënt in verschillende bouwproducten zoals pleisters en mortels. Kalk wordt vaak gezien als een methode om vervelende vlooien te doden die op huisdieren kunnen voorkomen. Hier is wat informatie over of gehydrateerde kalk vlooien zal doden.

Betekenis

Gehydrateerde kalk wordt vaak gebruikt als een algemeen insectenwerend middel. Veel groenteboeren zullen getuigen van hun kracht in het afstoten van insecten, waaronder kevers, bladluizen, squashinsecten en vlooien. Op basis van experimenten uitgevoerd in 1992, na de toepassing van gehydrateerde kalk op gewassen (vijf tot acht keer per week), werd aangetoond dat gehydrateerde kalk nuttig was bij het afstoten van insecten uit planten, maar het verhoogde ook de plantontbladering, waardoor de opbrengsten in het gehydrateerde worden verminderd kalkbehandeling. Ook werkte de gehydrateerde kalk niet goed in het verminderen van bladluizen op de planten.

Theorieën / Speculatie

Normale limoen (tuinkalk), in tegenstelling tot gehydrateerde of droge limoen, is een betere optie voor het doden van vlooien (en om je dier geen schade toe te brengen terwijl je bezig bent). Tuinkalk zal zowel de vlooien als hun eieren verstikken. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden wanneer u uw huisdier en huis van vlooien probeert te ontdoen, is dat de omgeving vlooienvrij moet worden gecontroleerd en onderhouden. Dit betekent dat het beddengoed van het huisdier regelmatig moet worden gewassen en dat het huisdier indien mogelijk uit de buurt van vuil wordt gehouden. Plaats ook vlobommen rond uw huis. Wat betreft het gebruik van limoen, zorg ervoor dat je wat limoen op vuil doet waar je hond in kan stappen. Bestrooi ook uw vloerbedekking en vloeren met limoen.

Deskundig inzicht

Hoewel gehydrateerde limoen misschien niet de beste moordenaar van vlooien op uw huisdieren is, heeft het andere praktische toepassingen. In de veehouderij kan gehydrateerde kalk worden gebruikt als een ontsmettingsmiddel en het kan ook een alkalische, droge omgeving creëren die de groei van bacteriën niet aanmoedigt.

Waarschuwing

Zorg ervoor dat u echte limoen gebruikt, geen gehydrateerde of droge limoen, wanneer u uw huis en de gebieden van uw huisdier bestrooit. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden tijdens dit proces is ook dat je de kalkstrooisel meer dan 2 weken moet laten staan. Dit zorgt ervoor dat de vlooien en hun eieren volledig dood zijn.

Overwegingen

Het gebruik van kalk zal zeker helpen om van je vlooienprobleem af te komen, maar het is het beste om de kalkremedie te combineren met een vlooienbom, die je gemakkelijk bij een dierenwinkel kunt kopen. Een van de beste en meest effectieve vlobommen die op de markt beschikbaar zijn, is de Zodiac Fleatrol Fogger. Deze rookmachine beëindigt de levenscyclus van de vlo en elimineert verdere besmetting in uw huis.