Adviezen

Wat betekent BLS-certificering?

Wat betekent BLS-certificering?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u op zoek bent naar het medische veld, als iemand die directe patiëntenzorg biedt, of zelfs als een werknemer in een kliniek of ziekenhuisomgeving die niet regelmatig met patiënten of cliënten omgaat, is de kans groot dat u BLS of Basic Life Support-certificering nodig hebben.

Wat is BLS-certificering?

BLS of Basic Life Support-certificering is een instapcertificering die potentiële werkgevers vertelt dat u het meest elementaire niveau van levensondersteuning kunt bieden in geval van een ongeval of een noodsituatie van een patiënt.

Wie krijgt BLS-certificering?

Over het algemeen is iedereen die de gezondheidszorg wil betreden - of het nu uw ambities zijn arts te zijn of gewoon in een ziekenhuis te werken met incidenteel contact met de patiënt - een BLS-certificering nodig. Medische studenten, gecertificeerde verpleegassistenten, medische noodhulpverleners en zelfs ziekenvervoerder zijn verplicht om een ​​certificering te behalen. Van mensen in andere medische instellingen - tandartspraktijken, verpleeghuizen - wordt vaak ook verwacht dat ze BLS-certificering hebben. Hulpdiensten - brandweermannen en politieagenten - worden ook geacht basisondersteuning te kennen.

Er zijn ook geen voorwaarden voor het behalen van BLS-certificering. Elke burger die fysiek in staat is om basis levensondersteuning te bieden, kan de certificering krijgen. Het wordt aanbevolen voor degenen die zorgverleners zijn of oudere of zieke familieleden hebben.

Welke vaardigheden leert men met BLS-certificering?

Volgens de American Heart Association, die cursussen en certificering biedt voor elementaire levensondersteuning, leert BLS-certificering u om noodsituaties te herkennen wanneer deze zich voordoen, zoals verstikking, hartstilstand of enig trauma dat kan leiden tot levensbedreigende aandoeningen. BLS-certificering geeft de zorgverlener de vaardigheden om de patiënt of het slachtoffer te beoordelen, te behandelen en hulp te krijgen, waardoor de patiënt wordt gestabiliseerd en in een toestand wordt gehouden die voorkomt dat hij sterft totdat geavanceerde medische hulp arriveert.

Vaardigheden omvatten reanimatie, de Heimlich-manoeuvre, het gebruik van een AED (geautomatiseerde externe defibrillator) en het gebruik van verschillende apparaten in het geval van trauma en letsel.

Wat is het verschil tussen BLS- en ALS-certificering?

Een belangrijk verschil tussen BLS en ALS (Advanced Life Support) is dat BLS niet-invasief is - geen naalden of enig ander instrument gebruikt dat in de huid snijdt. BLS-providers mogen ook geen medicijnen of medicijnen aan de patiënt toedienen, hoewel ze de patiënt kunnen helpen bij het nemen van hun eigen medicijnen. ALS is de vereiste certificering van verpleegkundigen en artsen en paramedici - personen met een hoger opleidingsniveau en directe verantwoordelijkheid voor patiënten.

De barmhartige Samaritaanse wet

Een aspect van de BLS-certificering is de Good Samaritan Law, die bescherming biedt tegen rechtszaken aan diegenen die vrijwillig medische hulp bieden aan een vreemdeling, in het geval dat de patiënt verder letsel oploopt of sterft terwijl hij wordt geholpen.

In gevallen waarin de BLS-provider dit niet doet als een normale loop van zijn werk, geen compensatie verwacht of het slachtoffer bewusteloos vindt, beschermt de wet hem tegen rechtszaken. De Good Samaritan Law is bedoeld om omstanders met BLS-vaardigheden aan te moedigen om hulp te bieden zonder angst voor toekomstige rechtszaken.


Bekijk de video: AED reanimatie cursus in Willemstad (Mei 2022).