Adviezen

Tekenen en symptomen van hart- en circulatieproblemen


Het hart en de bloedsomloop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; om het leven in stand te houden, moet het hart krachtig en regelmatig kloppen om zuurstofrijk bloed te circuleren door het complexe systeem van slagaders en aders die de organen en ledematen van het lichaam ondersteunen. Daarom is het belangrijk om de waarschuwingssignalen en symptomen te herkennen die kunnen wijzen op problemen met de bloedsomloop of het hart zelf.

Tekenen van hart- en circulatieproblemen

Terwijl genetica een rol speelt bij het bepalen of iemand vatbaar is voor het ontwikkelen van hart- en bloedsomloopproblemen, bepaalt levensstijl grotendeels de gezondheid van hart en bloedsomloop. Roken, een slecht dieet en / of een zittende levensstijl leiden bijvoorbeeld vaak tot de opbouw van verharde vetophopingen of plaque, waardoor slagaders en aders vernauwen en circulerend bloed door het hele lichaam veeleisender voor het hart maakt. Hoog cholesterol, dat mogelijk de viscositeit van het bloed kan verhogen en de bloedsomloop verder kan belasten, komt ook veel voor bij mensen met hart- en bloedsomloopproblemen. Bloedsomloopproblemen kunnen echter ook het gevolg zijn van reeds bestaande aandoeningen zoals diabetes, astma of zelfs zwangerschap.

Symptomen van slechte circulatie

Een zeer sterke indicator voor slechte circulatie is cyanose, een aandoening waarbij het zuurstofgebrek in de bloedsomloop wordt aangetoond door veranderingen in de huidskleur, meestal in een paarse of blauwachtige bleekheid. Andere veel voorkomende symptomen zijn een verlies van gevoel in de ledematen van het lichaam, namelijk de handen en voeten; het ontstaan ​​van spataderen; frequente hoofdpijn; krampen in de benen of voeten tijdens activiteit; een daling van de huidtemperatuur, met name in de voeten of handen; duizeligheid en kortademigheid; verminderde energie en uithoudingsvermogen; evenals beangstigende hartkloppingen.

Slechte circulatie en het hart

Wanneer de aderen en slagaders die bloed door het lichaam circuleren, worden afgesloten of versmald, met plaque, moet het hart harder en sneller kloppen om bloed langs die gebieden van blokkade te duwen. Op dit punt is het hart waarschijnlijk vergroot geworden in een poging om de extra werklast te compenseren; maar terwijl het hart groeit, verzwakt de spier, vaak resulterend in hartstilstand. In andere gevallen wordt de verstopping in een slagader of ader zo groot dat bloed de obstructie niet langer kan omzeilen en worden de vaatwanden dunner omdat de bloeddruk hen dwingt om buiten hun grenzen uit te zetten, meestal resulterend in aneurysma of beroerte.

Tekenen van hartproblemen

Vanwege de symbiotische relatie van de bloedsomloop en het hart, kan het herkennen van enkele symptomen en tekenen van een hartaanval een leven redden. Hartaanval symptomen variëren van persoon tot persoon, en zelfs mensen die meerdere hartstilstand hebben gehad, realiseren zich niet altijd dat ze een andere ervaren. Vreemd genoeg zijn sommige mensen volledig asymptomatisch; dat wil zeggen dat ze geen waarschuwingssymptomen van hart- of bloedsomloopproblemen vertonen of ervaren, dus zoeken ze geen medische behandeling. Helaas sterven veel van deze slachtoffers plotseling. Enkele van de meest voorkomende tekenen en symptomen van een hartaanval zijn: intense pijn op de borst en druk; kortademigheid; overmatig zweten, vaak gepaard gaande met aanhoudende misselijkheid of braken; het gevoel van indigestie of brandend maagzuur; en scherpe pijn in beide armen, hoewel de linkerarm meestal wordt aangetast. Als u symptomen van een hartaanval ziet of ervaart, neem dan contact op met de hulpdiensten of zoek onmiddellijk medische hulp.


Bekijk de video: 10 voedingsmiddelen voor het reinigen van je aders (Januari- 2022).