Adviezen

Vreemde periode & sinusinfectie


Het is eigenlijk een normaal verschijnsel bij periodes van stress die ertoe leiden dat uw menstruatiecyclus onregelmatig of abnormaal wordt. Hoewel dit niet altijd gebeurt, kan het wel voorkomen. Als u een bijholteontsteking heeft en uw menstruatie onregelmatig is, raadpleeg dan uw arts om andere medische aandoeningen uit te sluiten.

Sinus infectie

Sinusitis is de ontsteking van de sinussen die zijn afgeleid van een virale, schimmel- en bacteriële infectie. Je sinussen - in je schedel - zijn ruimtes gevuld met lucht bekleed met slijmvliezen. Wanneer deze sinussen gezond zijn, zullen ze geen sporen van ziektekiemen hebben. Wanneer ze echter worden geblokkeerd, begint slijm zich op te bouwen en een perfecte broedplaats voor bacteriën te creëren. Deze ontsteking wordt normaal veroorzaakt door verkoudheid en allergieën. De periode van ziekte geassocieerd met sinusitis is overal van twee weken tot enkele maanden.

Onregelmatige menstruatiecyclus

De gemiddelde menstruatiecyclus is 28 dagen lang, maar deze kan 21 tot 45 dagen duren. Onregelmatige menstruatiecycli kunnen korter of langer zijn dan normaal. De cyclus van een vrouw kan op verschillende manieren onregelmatig zijn. Een algemeen bekend menstruatieprobleem wordt amenorroe genoemd; dit is het ontbreken van een menstruatie. U zou de diagnose krijgen als u gedurende 90 dagen geen menstruatie heeft gehad. Een andere aandoening heet dysmenorroe. Dit is een uiterst pijnlijke periode. De laatste wordt abnormale baarmoederbloeding genoemd, wat bloeden is tussen periodes, bloeden na seks, spotten, hevig bloeden en langer dan normaal bloeden.

Oorzaak

Als u in sommige gevallen aan sinusitis lijdt, kan uw menstruatie onregelmatig worden, door deze uit te stellen of door te vaak te komen. Er zijn geen studies om uit te leggen waarom ziekten zoals sinusitis de regelmaat van de menstruatiecyclus beïnvloeden, maar de effecten van de ziekte veroorzaken een verschuiving in de hormonen die het regelen. Deze hormonale verschuiving veroorzaakt de verstoring van de menstruatiecyclus.

Diagnose

Om te zien of uw sinusitis is verbonden met uw abnormale cyclus, moet eerst de sinusitis worden gediagnosticeerd en ten tweede moet de oorzaak van uw abnormale cyclus worden gediagnosticeerd. Voor de diagnose van uw sinusitis zal uw arts op zoek gaan naar ontstoken poliepen in uw neus door een klein verlicht instrument in uw neusgaten te schijnen. Hij kan ook over je sinussen tikken om de infectie ook te vinden. In zeldzame gevallen moet hij mogelijk een röntgenfoto van uw sinussen maken. Uw abnormale menstruatiecyclus zal worden gecontroleerd door middel van bloedtesten die worden gebruikt om de hormoonspiegels te controleren en om andere medische aandoeningen uit te sluiten die de afwijking kunnen veroorzaken.

Behandeling

Sinusitis wordt behandeld door meerdere keren per dag een warme, natte doek over het gezicht aan te brengen, veel vloeistoffen te drinken, stoom in te ademen en een paar keer per dag een zoutoplossing in de neus te gebruiken. Als deze behandelingen niet succesvol zijn, moet u mogelijk medicijnen gebruiken om de infectie die het veroorzaakt op te ruimen. Wat betreft de menstruatiecyclus, kan uw arts u orale anticonceptiva voorschrijven om het te reguleren.


Bekijk de video: Marco Borsato - Vreemde handen Live in De Kuip 2002 (Januari- 2022).