Adviezen

Brain Tumor Vision Symptomen

Brain Tumor Vision Symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer bij een persoon een hersentumor wordt vastgesteld, moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Men probeert ervoor te zorgen dat het deel van de hersenen dat visuele impulsen ontcijfert niet wordt beschadigd. Om een ​​hersentumor te diagnosticeren, gebruikt een arts een beeldvormende test zoals een CT-scan en een MRI, samen met een biopsie van het materiaal van de tumor zelf als een dergelijke biopsie veilig kan worden verkregen. In sommige gevallen wordt een bepaling gemaakt of een tumor al dan niet kanker is nadat deze is verwijderd.

Identificatie

Een hersentumor is een verzameling cellen die in een abnormaal tempo zijn gegroeid. In sommige gevallen ontstaan ​​deze tumoren in de hersenen zelf en worden ze primaire hersentumoren genoemd. Tumoren die afkomstig zijn uit een ander deel van het lichaam worden metastatische hersentumoren genoemd. Een hersentumor gevuld met kankercellen wordt kwaadaardig genoemd, terwijl niet-kwaadaardige tumoren goedaardig worden genoemd. Veel van de voorlopige symptomen geassocieerd met het ontstaan ​​van een tumor zijn hetzelfde, ongeacht of de tumor kwaadaardig of goedaardig is. Het is wanneer een kwaadaardige tumor kankercellen begint te verspreiden naar andere delen van de hersenen en het lichaam dat de verschillen beginnen te verschijnen.

Gevolgen

Het effect van een hersentumor, kwaadaardig of goedaardig, op het gezichtsvermogen is normaal een zich langzaam ontwikkelende reeks symptomen. De persoon kan terugkerende aanvallen van dubbel zien of wazig zien ervaren en naarmate de symptomen geavanceerder worden, kunnen deze zichtproblemen gepaard gaan met een pijnlijke hoofdpijn. Deze verandering in het gezichtsvermogen als gevolg van een hersentumor is te wijten aan de druk die de groeiende tumor op de verschillende delen van de hersenen uitoefent. Als een tumor zich ontwikkelt buiten het zichtcentrum van de hersenen, zijn er mogelijk helemaal geen zichtsymptomen. Tumoren die zich ontwikkelen in de buurt van het gezichtscentrum van de hersenen kunnen zeer ongemakkelijke gezichtssymptomen veroorzaken.

Verlies van perifeer zicht

Een van de meer potentieel gevaarlijke zichtsymptomen van een hersentumor is het verlies van perifeer zicht, dat zich aan de uiterste randen van het gezichtsveld bevindt, en het is verantwoordelijk voor het vermogen van een persoon om gevaar van de ene of de andere kant te zien komen. . In sommige gevallen kan een hersentumor groeien in een gebied waardoor dat gezichtsveld kleiner wordt, en dit veroorzaakt uiteindelijk verlies van perifeer zicht.

Preventie / Solution

De meest gebruikelijke methode om een ​​hersentumor te behandelen, is deze operatief te laten verwijderen. Zodra de tumor is verwijderd, is het mogelijk om veel van het verloren gezichtsvermogen terug te krijgen. In sommige gevallen komen factoren zoals perifeer zicht echter nooit helemaal terug. Artsen zullen vaak doorlopende fysieke, beroeps- en cognitieve therapie aanbevelen om overlevenden van hersentumoren te helpen zoveel mogelijk van hun gezichtsvermogen terug te krijgen en leren zich aan te passen aan het leven zonder het gezichtsvermogen dat ze permanent hebben verloren.

Overwegingen

De Mayo Clinic suggereert dat de schade aan de zenuwen geassocieerd met visie als gevolg van een hersentumor permanent kan zijn. Als een tumor zich in de visuele cortex bevindt, het deel van de hersenen dat visuele stimulus verwerkt, kan het proces van het verwijderen van die tumor permanente zichtproblemen veroorzaken. De tumor zelf kan ook blijvende problemen met het gezichtsvermogen veroorzaken door simpelweg druk in dat deel van de hersenen te creëren en hersencellen te doden.


Bekijk de video: Non-hodgkin lymphoma - causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology (Mei 2022).