Info

Hoe buikvet te verbranden voor mensen van 30 jaar of ouder


Naarmate je ouder wordt, zorgen veranderingen in je lichaam ervoor dat je metabolisme vertraagt, waardoor je lichaam meer vet opslaat dan toen je jonger was. Tegen de tijd dat je in de dertig bent, zijn deze wijzigingen al begonnen. Door nu buikvet te verbranden, kun je het weghouden naarmate je ouder wordt en kun je het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten ook op latere leeftijd verminderen.

Buiktraining

Crunches of situps worden traditioneel gebruikt om buikvet te verbranden en de buikspieren te conditioneren, hoewel een studie in opdracht van de American Council on Exercise aantoont dat andere oefeningen mogelijk beter zijn voor de buikontwikkeling. Het uitvoeren van de fietsmanoeuvre of de stoel van de kapitein stimuleert zowel de buikspieren als de obliques tot driemaal zoveel als crunches; andere oefeningen kunnen ook de ontwikkeling van de buik en de vermindering van buikvet bevorderen. Je moet echter uit de buurt blijven van gimmick-trainingsapparaten zoals ab-rollers en ab-rockers, omdat de ACE-studie aantoont dat deze apparaten een aanzienlijk lager effect hebben dan standaard crunches. Je moet er ook rekening mee houden dat hoewel buiktraining je buikspieren en obliques ontwikkelt, ze je buikvet niet zelf verwijderen.

Cardiovasculaire Oefening

Hoewel cardiovasculaire oefeningen vaak worden aanbevolen voor de voordelen die het je hart biedt, kunnen aerobics en andere cardiovasculaire oefeningen je helpen om het ongewenste buikvet te verbranden dat moeilijker te verwijderen is in je jaren '30 en daarna. Het uitvoeren van cardiovasculaire oefeningen verbetert uw uithoudingsvermogen, versterkt uw hart en bloedsomloop en verhoogt de hoeveelheid spiermassa op uw lichaam. De calorieën die u verbrandt tijdens het doen van cardio-oefeningen helpen om vet in uw buik en andere delen van het lichaam te verbranden, terwijl de spiermassa die u ontwikkelt een boost geeft aan uw metabolisme dat de natuurlijke vertraging van uw metabolisme tegengaat.

Dieetveranderingen

Veranderingen in uw dieet kunnen even effectief zijn bij het verwijderen van ongewenst buikvet als buikspiertraining of cardiovasculaire oefeningen en kunnen voor sommige personen gemakkelijker zijn om te implementeren. Er zijn 3.500 calorieën nodig om 1 pond vet kwijt te raken, wat betekent dat je je dagelijkse calorie-inname met 500 calorieën per dag kunt verminderen en zelfs zonder extra oefening kunt beginnen met afvallen. Het is belangrijk dat een uitgebalanceerd caloriearm dieet wordt gebruikt in plaats van tijdelijke of rage-diëten om het jojo-effect te voorkomen. Je moet ook in gedachten houden dat de effectiviteit van de dieetcontrole zal afnemen naarmate je ouder wordt, omdat de geleidelijke vertraging van je metabolisme betekent dat je lichaam van nature minder calorieën per dag gaat verbranden.

Vechten tegen buikvet

De beste manier om ongewenst buikvet te verbranden, is door een combinatie van voedingsveranderingen, cardiovasculaire oefeningen en buikspiertraining. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention adviseren tussen de 75 en 150 minuten aerobe activiteit per week in combinatie met spierversterkende activiteiten minstens twee keer per week om uw gezondheid te behouden en obesitas te voorkomen. Dit versterkt je spieren, voorkomt dat je metabolisme afbreekt en verbrandt calorieën naast de calorieën die op natuurlijke wijze door je lichaam worden verbrand gedurende de dag. Met de nadruk op de buikspieren en obliques plus de ontwikkeling van spiermassa door aerobe activiteiten, moet je maag steviger worden, zelfs als je gewicht daalt om ongewenst buikvet kwijt te raken.

Plateaus vermijden

Een probleem dat je kunt tegenkomen wanneer je buikvet probeert kwijt te raken, is het plateau-effect. Naarmate uw lichaam gewend raakt aan de oefeningen die u uitvoert en de voedingswijzigingen die u hebt aangebracht, zullen aanpassingen worden aangebracht waardoor uw gewichtsverlies kan afvlakken. Als u een reeks voedingsmiddelen eet als onderdeel van uw dieet en elke vier tot zes weken wijzigingen aanbrengt in uw trainingsroutine, kunt u deze plateaus vermijden omdat het lichaam niet te gewend kan raken aan specifieke voedingsmiddelen of activiteiten.

Andere Overwegingen

Voordat u aan een nieuw dieet of oefeningsroutine begint, moet u uw arts raadplegen om u te helpen uw basislijn van fitness te bepalen, u helpen realistische gewichtsverliesdoelen te stellen op basis van uw geslacht en lichaamstype en input te geven over specifieke oefeningen en dieetvoeding. U moet ook regelmatige controles plannen zodra u bent begonnen met oefenen en een caloriearm dieet volgen, omdat uw arts hierdoor uw voortgang kan volgen en haar kan helpen potentiële problemen te ontdekken voordat ze ernstig worden. Overleg met een trainer of voedingsdeskundige kan je ook helpen om een ​​meer gepersonaliseerd dieet te ontwikkelen en ook routine te oefenen, om je te helpen je buikvet sneller te verliezen.