Adviezen

Zijn er gevaren van citroenzuren?


Citroenzuur komt van nature voor in bepaalde voedingsmiddelen en wordt door het lichaam gebruikt bij een normaal metabolisme. De Food and Drug Administration heeft ook het gebruik van geëxtraheerd citroenzuur in verwerkt voedsel goedgekeurd voor smaak- en conservering. In redelijke hoeveelheden als additief voor levensmiddelen, wordt citroenzuur over het algemeen als veilig beschouwd en het is niet gevaarlijk wanneer het wordt geconsumeerd in volledig voedsel, zoals sinaasappels, citroenen en limoenen.

Citroenzuur als additief voor levensmiddelen

Volgens een FDA-rapport consumeert de gemiddelde persoon dagelijks ongeveer 500 milligram citroenzuur als conserveermiddel, wat als veilig wordt beschouwd. Dit is dezelfde hoeveelheid die van nature voorkomt in 2 ons sinaasappelsap en draagt ​​nauwelijks bij aan de hoeveelheid die waarschijnlijk al in je lichaam aanwezig is. De FDA concludeert dat er geen bewijs is dat citroenzuur een veiligheidsrisico vormt op het huidige niveau.

Citroenzuur en tanden

Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchtensappen zoals sinaasappelsap en citroensap en wordt als additief gebruikt in frisdrank, sportdranken en energiedranken. Als u deze voedingsmiddelen en dranken consumeert, kunnen de zuren, inclusief citroenzuur, uw tandglazuur na verloop van tijd aantasten en uw tanden vatbaarder maken voor verval.

Potentiële risico's en bijwerkingen

U kunt allergisch zijn voor citroenzuur, in welk geval u netelroos of zwelling kunt ontwikkelen en moeite heeft met ademhalen, en u onmiddellijk medische hulp moet zoeken. Bijwerkingen van citroenzuur kunnen misselijkheid of braken, diarree en buikpijn zijn. Meer ernstige bijwerkingen kunnen spiertrekkingen, krampen of pijn, toevallen, gevoelloosheid van de handen of voeten, zwakte, ademhalingsmoeilijkheden, duizeligheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid en zwarte of bloederige ontlasting zijn.


Bekijk de video: 24 VIRALE DESSERTRECEPTEN DIE JE THUIS KUNT MAKEN (November 2021).