Adviezen

Wat is instant thee?


Als je het niet leuk vindt om thee te zetten door het water te verwarmen en de thee te laten trekken, kan instantthee een snel alternatief zijn. Het is vooral handig als je ijsthee wilt maken; het verkort de benodigde tijd aanzienlijk, omdat u geen heet water hoeft te gebruiken en vervolgens wacht tot uw thee is afgekoeld.

Het proces

Instant thee wordt gemaakt met hele of bewerkte theebladeren waarvan de vloeistoffen zijn geëxtraheerd en vervolgens in een poeder worden omgezet door vriesdrogen, vacuümdrogen of sproeidrogen. Cafeïnevrije versies van instant thee kunnen worden gemaakt van cafeïnevrije theebladeren, en andere ingrediënten worden vaak toegevoegd aan instant thee, waaronder suiker of kunstmatige zoetstoffen om de thee op smaak te brengen. Instant thee wordt meestal niet gemaakt met thee van hoge kwaliteit als losse thee.

Voedingsfeiten

De voeding in een kopje bereide instant thee varieert afhankelijk van het type dat u kiest. Ongezoete instantthee heeft bijvoorbeeld slechts 2 calorieën per kopje. Het levert geen significante hoeveelheid voedingsstoffen behalve mangaan met 47 procent van de dagelijkse waarde. Instant-theemerken met kunstmatige zoetstoffen bevatten ongeveer 5 calorieën per kopje en leveren ongeveer 18 procent van de DV voor mangaan, terwijl die versies gemaakt met suiker 91 calorieën, bijna 22 gram suiker en 16 procent van de DV voor mangaan bevatten in elke kop. Je hebt mangaan nodig om wonden te genezen, botten te vormen en een goede stofwisseling. Het werkt ook als een antioxidant om schade aan uw cellen te voorkomen.

Potentiële gezondheidseffecten

Ongezoete instant zwarte thee kan goed zijn voor de bloedsuikerspiegel. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition in 2007 wees uit dat het drinken van dit soort thee hielp de toename van de bloedsuikerspiegel te beperken door de hoeveelheid insuline die na de maaltijd vrijkwam te verhogen. De auteurs merken op dat dit te wijten kan zijn aan nuttige plantaardige chemicaliën, polyfenolen genoemd, die in de thee worden gevonden.

Een artikel gepubliceerd in The American Journal of Medicine in 2005 merkte op dat sommige commerciële instant theeën zeer rijk zijn aan fluoride; sommige instantsterkte-thee bevat veel meer dan de maximale hoeveelheid die in drinkwater is toegestaan ​​als ze eenmaal zijn bereid. Dit kan een probleem zijn voor mensen die grote hoeveelheden instantthee drinken. Het consumeren van teveel fluoride kan een aandoening veroorzaken die skeletfluorose wordt genoemd, waardoor uw botten dichter maar brozer zijn dan normaal.

Andere mogelijke problemen

Instantthee bevat meestal cafeïne, tenzij het een cafeïnevrije versie is. Instant ijsthee heeft bijvoorbeeld tussen de 11 en 47 milligram cafeïne per kopje. Elke dag meer dan 500 milligram cafeïne krijgen, kan angst, hoofdpijn en slaapproblemen veroorzaken.

Veel soorten instant thee worden gemaakt met behulp van kunstmatige zoetstoffen. Hoewel deze over het algemeen veilig zijn, blijkt uit voorlopig onderzoek dat ze je risico op diabetes en gewichtstoename kunnen verhogen en dat ze verslavend kunnen zijn, volgens de Harvard Medical School. Ongezoete instant thee met vers citroensap voor smaak is een gezondere optie.


Bekijk de video: Total Life Changes Nederland Wat is Iaso Tea? (December 2021).