Info

Hoe lichaamsvet te verbranden met een mini-trampoline


Een studie uitgevoerd door NASA concludeerde dat springen op een mini-trampoline - ook wel rebounding of urban rebounding genoemd - een extreem krachtige oefening voor gewichtsverlies is. Wat terugkaatsen zo effectief maakt bij het verbranden van calorieën en het versterken van het hele lichaam is het effect van de zwaartekracht van de aarde. Onderaan de veerkracht drukt de g-kracht met driemaal de weerstand op het lichaam, waardoor al je cellen worden gedwongen om tegen de druk in te versterken. In plaats van je gewrichten echter negatief te beïnvloeden, wordt rebound beschouwd als een oefening met weinig impact.

Stap 1

Train minimaal 30 minuten per dag, 5 dagen per week gedurende 150 minuten op de mini-trampoline. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om minstens 150 minuten per week te sporten voor gezonde volwassenen. Als u wilt afvallen, kunt u overwegen vijf minuten per week 60 minuten te sporten. Je kunt je oefening opsplitsen in verschillende kleinere stukjes. Voer bijvoorbeeld drie stuitersessies van 10 minuten uit gedurende 30 minuten oefening.

Stap 2

Leer de basisoefeningen op een mini-trampoline en combineer je favoriete trampoline-oefeningen op basis van je fitnessniveau. Voor een goed afgeronde, vetverbrandende routine, begin je altijd door het lichaam gedurende 5 minuten op de plaats van de trampoline op te warmen. Ga op de mini-trampoline staan ​​en begin langzaam op en neer te stuiteren. Voer een kleine sprong uit, waarbij je voeten de hele tijd op de trampoline blijven. Als dit voor u gemakkelijk aanvoelt, verhoogt u de intensiteit van de stuitering en tilt u uw voeten ongeveer 6 centimeter van de trampoline.

Stap 3

Voeg plyometrische sprongen en wendingen toe wanneer je gemakkelijk 6 inch van de mini-trampoline kunt springen. Met een plyometrische sprong spring je zo hoog als je kunt en stop je je knieën in je borst. Je kunt ook zo hoog als je kunt in de lucht springen en je romp naar rechts draaien terwijl je springt. Zodra je landt, herhaal je de sprong en draai je je torso naar links.

Tips

  • Voor een voorbeeld van een vetverbrandende training, loop je 1 minuut op de trampoline, stuiter je 4 minuten licht, jog je 3 minuten op zijn plaats, stuiter je 1 minuut licht en loop je 1 minuut op zijn plaats, wat neerkomt op een 10 minuten durende sessie. Herhaal deze cyclus nog twee keer gedurende de dag.
  • Kies een rebounder met een veiligheidsrail als u zich uit balans voelt of nog niet bekend bent met fitness. U kunt nog steeds een effectieve training krijgen terwijl u de rail vasthoudt.

Middelen