Adviezen

Gevaren van borstimplantaten in sauna's

Gevaren van borstimplantaten in sauna's


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Borstimplantaten zijn met zoutoplossing of siliconen gevulde zakjes die onder het borstweefsel of de borstspier worden geïmplanteerd voor borstvergroting. Het is belangrijk om de risico's van de procedure te begrijpen, samen met de voorzorgsmaatregelen die u na de operatie moet nemen. Enkele van de meest gestelde vragen over borstvergrotingsoperaties zijn de gevaren van het gebruik van een sauna met borstimplantaten.

Soorten

De twee belangrijkste soorten borstimplantaten zijn gevuld met zoutoplossing en gevuld met siliconengel. Zoutimplantaten zijn siliconen omhulsels die gevuld zijn met zoutoplossing, voor of tijdens een operatie. De FDA heeft zoutoplossing borstimplantaten goedgekeurd voor borstvergroting bij vrouwen van 18 jaar of ouder. Siliconenimplantaten zijn siliconen omhulsels die vóór de operatie met siliconengel zijn gevuld. De FDA heeft het gebruik van siliconenimplantaten goedgekeurd voor borstvergroting bij vrouwen van minstens 22 jaar oud.

Warmtereservoir

Borstimplantaten slaan zowel de houd- als de lage temperatuur op, op basis van uw omgeving. In tegenstelling tot andere lichaamsdelen keren de implantaten echter langzaam terug naar de normale lichaamstemperatuur. Als u bijvoorbeeld te lang in een sauna blijft, zullen uw implantaten opwarmen tot boven lichaamstemperatuur. Zodra u de sauna verlaat, keert uw lichaam binnen enkele minuten terug naar de normale temperatuur, maar uw borsten kunnen tot een uur warm blijven. Hoewel dit ongemakkelijk kan zijn, is het meestal niet schadelijk voor je gezondheid of welzijn. Als u echter gevoelig bent voor warme of koele temperaturen, moet u voorzichtig zijn met de temperatuur van uw borstimplantaten.

Het smelten

De hitte van een sauna mag de borstimplantaten niet beschadigen. Siliconen smelt bij meer dan 200 ° C (392 ° F), wat nergens in de buurt van de temperatuur van uw sauna mag zijn. De meeste saunafabrikanten adviseren echter dat u contact opneemt met uw chirurg en de fabrikant van de implantaten voordat u een sauna gebruikt.

Brandrisico

Het is belangrijk op te merken dat plaatselijke warmtebronnen die direct op de borst worden geplaatst, de huid kunnen beschadigen. Als u bijvoorbeeld een verwarmingskussen op uw borst plaatst, worden uw implantaten uiteindelijk warm. Op dat moment ontvangt uw borsthuid warmte van zowel de buitenkant als de binnenkant, wat brandwonden op de huid kan veroorzaken. Als u borstimplantaten heeft, gebruik dan geen verwarmingskussens, flessen met warm water of elektrische dekens tegen de borsten.

Scheuren

Een breuk is een breuk of scheur in het siliconen omhulsel waardoor het omhulsel leegloopt en de binnenste vloeistof in het lichaam weglekt. Hoewel hitte niet is genoemd als een oorzaak voor het scheuren, is het belangrijk op te merken dat artsen niet alle oorzaken van borstimplantaatscheuren kennen. Er worden nog steeds onderzoeken uitgevoerd om te bepalen of warmte kleine scheuren of vouwen in het oppervlak van de schaal kan veroorzaken. Hoewel dit misschien geen reden genoeg is om te voorkomen dat je een sauna gebruikt, is het in ieder geval iets om in gedachten te houden.