Adviezen

Home Remedies voor het verwijderen van littekens op je benen

Home Remedies voor het verwijderen van littekens op je benen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Littekens kunnen overal op het lichaam verschijnen als gevolg van trauma aan de huid. Elke wond of letsel aan de huid op je benen kan littekenweefsel creëren als onderdeel van het genezingsproces. Het type littekens en de grootte ervan is afhankelijk van genetica en andere factoren. Sommige mensen hebben meer kans op littekens, terwijl anderen zelden littekens krijgen.

Er zijn verschillende natuurlijke en huismiddeltjes die effectief zijn gebleken bij het verminderen of elimineren van littekens. Alternatieve genezers en zelfs sommige artsen stellen voor om ze te gebruiken om littekens op de benen te verwijderen.

Vitamine E olie gebruiken

Hoewel er geen onderzoeken zijn dat vitamine E-olie effectief is op littekens, is er voldoende anekdotisch bewijs dat vitamine E werkt. Dr. Joel Studin, een plastisch chirurg, beveelt vitamine E-olie aan voor zijn patiënten. In zijn artikel "Scarring" stelt hij dat de vitamine E de collageenvezels afbreekt die het littekenweefsel vormen. Vitamine E wordt verkocht in flessen en als crèmes en lotions. Het grootste deel van de verkochte vitamine E is verkrijgbaar in verschillende concentraties. U kunt overal 30 IE (internationale eenheden) van de olie krijgen tot 70.000 IE. Hoe hoger de hoeveelheid vitamine E in de olie, des te sneller u resultaten zult zien, melden experts. Breng de olie, crème of lotion een of twee keer per dag aan op de benen gedurende een paar maanden of een paar weken, afhankelijk van de ernst en de grootte van het litteken.

Cacaoboter gebruiken

Een ander goed gedocumenteerd natuurlijk ingrediënt voor het verwijderen van littekens is cacaoboter. Cacaoboter is het vet van de cacaoboon. Het wordt vaak aanbevolen voor het verwijderen van striae, wat verwondingen zijn aan de middelste laag van de huid. Gewichtstoename en krachttraining kunnen striae op de benen veroorzaken. Veel consumenten melden dat cacaoboter ook goed is voor andere soorten littekens. Cacaoboter is een goedkoop product dat in de meeste drogisterijen wordt verkocht. Breng cacaoboter een of twee keer per dag aan op de benen voor het beste resultaat. Gebruik de cacaoboter gedurende enkele weken of totdat het litteken begint te vervagen.

Citroensap gebruiken

Citroensap is een bekend bleekmiddel. Het citroenzuur in citroenen exfolieert ook de bovenste huidlaag. Dit kan het uiterlijk van donkere of verkleurde gebieden verminderen en littekens op de benen minder opvallen. Breng elke dag een of twee keer citroensap met een watje aan op de littekens van het been. U kunt het citroensap gebruiken in combinatie met de vitamine E-olie of cacaoboter voor snellere resultaten.