Adviezen

Hoe een schurftmijt te herkennen


De wetenschappelijke naam voor een schurftmijt is Sarcoptes scabiei var. hominis. Het wordt meestal de menselijke jeuk genoemd. Een persoon raakt besmet met schurft wanneer een vrouwelijke schurftmijt zich in en onder de huid nestelt. Het vrouwtje kruipt dan dag na dag eieren leggend. Deze eieren komen uiteindelijk uit en doen hetzelfde. Schurft veroorzaakt intense jeuk en is zeer besmettelijk. Het is belangrijk om schurft te herkennen en onmiddellijk te worden behandeld om verspreiding te voorkomen.

Merk op of je meestal 's nachts je huid krabt. Schurft staat erom bekend dat hij 's nachts overmatig jeuk veroorzaakt.

Overweeg waar je uitslag zich bevindt. Schurft is overal te vinden, maar wordt vaak gezien op de vingers, handen, polsen, ellebogen, oksels, binnenkant van de dijen, hielen van de voeten en rond de taille.

Kijk goed naar de uitslag. Schurftjes laten vaak een zigzagpatroon achter in de vorm van kleine blaren terwijl ze hun eieren leggen. Als je al een tijdje aan dit gebied krabt, kan het lijken op een gewone rode uitslag.

Ga naar je plaatselijke dermatoloog als je de bovenstaande symptomen opmerkt en laat hem je uitslag afschrapen. De enige manier om een ​​schurftmijt positief te identificeren, is door hem onder een microscoop te bekijken. Een dermatoloog is gekwalificeerd om dit te doen. Hij kan je ook een crème voorschrijven die de schurft zal verwijderen.

Tip

  • Zorg ervoor dat je al je kleding in warm water wast dat minstens 120 graden F. bereikt na het behandelen van je huid. Anders kunnen de mijten op uw kleding overleven.

Tip

  • Afweermiddelen zijn niet effectief tegen schurftmijten.


Bekijk de video: De schurft duikt op: zo voorkom en bestrijd je het (December 2021).