Adviezen

Is Peeling Skin een teken van helende huid?

Is Peeling Skin een teken van helende huid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De skin bestaat uit drie basislagen, die elk een specifieke functie vervullen. De huid en elke laag is altijd in een voortdurende staat van verandering. De buitenlaag wordt elke 28 dagen volledig vervangen. De huid pellen is tijdelijk, heel normaal met enkele uitzonderingen en een teken van genezende huid.

Betekenis

Omgevingsfactoren kunnen ervoor zorgen dat de huid gaat vervellen. Zon, wind, wrijving en hydratatie hebben allemaal invloed op het vervellen van de huid. Infecties, medicijnen of huidaandoeningen kunnen ook een schilferende huid veroorzaken en moeten medisch worden behandeld. Huid pellen is de manier van de huid om een ​​beschadigde huidlaag af te werpen.

Voorwaarden

Het pellen van de huid is een symptoom en een poging om het lichaam van gifstoffen te ontdoen en de huid van schade te verwijderen. Oorzaken kunnen zijn: Eczeem, psoriasis, dermatitis en overmatig exfoliëren van de huid. Soms voorkomende oorzaken zijn: Ichthyosis, de ziekte van Kawasaki, toxische epidermale necrolyse, roodvonk, peeling skin syndrome (een zeldzame aandoening) en een overdosis vitamine A.

Oorzaken

Zonnebrand, zwaar zweten, blaren, huiduitslag, droge huid, koud weer en blootstelling aan wind kunnen de huid doen vervellen. De peeling maakt de weg vrij voor een nieuwe laag ongeschonden huid om te groeien. Hydraterende lotions, veel water drinken, zonnebrandcrème en milde zeep helpen de peeling van de huid te voorkomen en te verlichten.

Deskundig inzicht

De huid van een baby pelt na de geboorte op natuurlijke wijze en de hoeveelheid is afhankelijk van hoe volwassen de baby is bij de geboorte. Dit is een gezond en normaal verschijnsel. Post-term baby's werpen de meeste huid af, vooral op de handpalmen en voetzolen.

Functie

Huidpeeling is meestal geen probleem, noch een reden tot bezorgdheid en meestal een gezonde verandering in de groeicyclus van de huid. Het zal meestal vanzelf verdwijnen. Wanneer de huid schilfert, probeert deze het lichaam te ontdoen van, reageert op en voorkomt dat onbekende, agressieve en schadelijke ingrediënten het lichaam binnendringen.

Preventie / Solution

Peeling huid mag niet worden geplukt. Als de huid hangt, kan deze met een schone schaar worden geknipt. Hoewel het pellen van de huid een teken is dat er een nieuwe en gezonde huid groeit, kan de huid worden geholpen samen met zachte vochtinbrengende crèmes, milde zeep, veel water en bescherming tegen milieu-elementen.