Info

Hoe 500 calorieën lopend te branden


Wanneer u probeert af te vallen, telt elke calorie. Om kilo's te verliezen, moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt. Als je favoriete activiteit wandelen is, verbrand je niet zoveel calorieën per uur als intensievere activiteiten zoals hardlopen of snel fietsen - maar je kunt wel calorieën scheren uit je dagelijkse calorie-inname. Het aantal calorieën dat u verbrandt, is afhankelijk van vele factoren, waaronder uw gewicht - en de intensiteit en duur van uw wandeling.

Stap 1

Trek comfortabele wandelschoenen aan met steunzolen en een stevige hak, atletische sokken en comfortabele kleding.

Stap 2

Loop langzaam rond het blok of op zijn plaats gedurende vijf tot 10 minuten om op te warmen.

Stap 3

Loop in een gematigd tot snel tempo. Hoe sneller je loopt, hoe meer calorieën je in een kortere tijd verbrandt.

Stap 4

Oefen de juiste looptechniek door met je armen te zwaaien, je buikspieren aan te spannen en je bekken in te steken. Houd je voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar en kijk ongeveer 15 tot 20 voet voor je uit. Hoe lang je moet lopen om 500 calorieën te verbranden, hangt af van je lichaamsgewicht en je intensiteitsniveau. Volgens de Physical Activity Calorie Counter op de website van de American Council of Exercise moet een persoon van 180 kilo een uur en 50 minuten met een gematigd tempo van 3 mijl per uur lopen om bijna 500 calorieën te verbranden. Een 220-persoon hoeft ondertussen slechts één uur en 30 minuten te lopen om hetzelfde aantal calorieën te verbranden.

Stap 5

Vind manieren om de hele dag meer calorieën te verbranden door te wandelen. Ga de trap op naar je kantoor, of loop naar de supermarkt of het postkantoor om de hele dag meer calorieën te verbranden. Elke keer dat je je lichaam beweegt, verbrand je calorieën, dus probeer het zo vaak mogelijk te verplaatsen.

Tip

  • Om het aantal calorieën dat u per uur verbrandt te schatten op basis van uw lichaamsgewicht, voert u uw gewicht in het vak "Lichaamsgewicht" in de American Council on Exercise's Physical Activity Calorie Calculator in en selecteert u "Walking (3 MPH, Moderate Pace)" van de vervolgkeuzelijst "Activiteit". Selecteer "1 uur en 30 minuten" in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op "Berekenen" om te zien hoeveel calorieën u in die hoeveelheid tijd zou verbranden. Pas de tijd omhoog of omlaag aan om te bepalen hoe lang je moet lopen om 500 calorieën te verbranden.

Middelen