Adviezen

Beste dieet voor hypothyreoïdie van Hashimoto

Beste dieet voor hypothyreoïdie van Hashimoto


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De ziekte van Hashimoto veroorzaakt dat het immuunsysteem van het lichaam de schildklier aanvalt. De resulterende ontsteking leidt vaak tot hypothyreoïdie, wat betekent dat de schildklier onderactief is. Symptomen van hypothyreoïdie kunnen variëren afhankelijk van de ernst van hormoontekort. Veel voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, gewichtstoename, traagheid, een opgeblazen gezicht, spierzwakte en depressie. Hypothyreoïdie symptomen kunnen hormoontherapie en een uitgebalanceerd dieet zijn om de gezondheid te verbeteren en de symptomen te verminderen.

Dieet voor hypothyreoïdie van Hashimoto

Degenen die lijden aan de hypothyreoïdie van Hashimoto kunnen profiteren van een vezelrijk, vetarm dieet. Omdat vezels water absorberen, houdt het materiaal snel door het maagdarmstelsel. Dit kan de blootstelling aan gifstoffen verminderen. Vezel bindt ook vet en cholesterol, wat het risico op hartaandoeningen vermindert. Een vetarm dieet kan de Hashimoto-patiënt helpen cholesterol te beheersen, wat een betere algehele gezondheid kan betekenen. Vanwege het aangetaste immuunsysteem van de patiënt is een hoogwaardig dieet van cruciaal belang voor een goede gezondheid.

Een vezelrijk dieet moet dagelijks meer dan 25 gram vezels bevatten. De vezel moet zowel onoplosbaar zijn (lost niet op in water) als oplosbaar (lost op in water). Vezelrijke diëten bevatten meestal een breed scala aan groenten en fruit met de schil er nog op, indien mogelijk. Andere vezelrijk voedsel omvat gedroogd fruit, bonen, noten, volle granen en volkorenproducten.

Een vetarm, cholesterolarm dieet betekent dat Hashimoto's-patiënten calorieën moeten beheersen door voldoende te eten om een ​​gezond gewicht te behouden. Bovendien moet de kwaliteit van plantaardige vetten zoals olijfolie worden benadrukt boven boter en andere dierlijke vetten. Cholesterol en zout moeten ook worden beperkt.

Hashimoto's-patiënten moeten ook een vitamine- en mineraalsupplement nemen dat goed in balans is; een goede vitamine B-complex moet in het regime worden opgenomen om het immuunsysteem te helpen behouden.

Voedingsmiddelen en medicijnen te vermijden met hypothyreoïdie

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die mensen met Hashimoto's hypothyreoïdie moeten vermijden, omdat ze de absorptie van het synthetische schildklierhormoon kunnen belemmeren dat over het algemeen wordt voorgeschreven voor schildklierbehandeling. Degenen met Hashimoto's moeten walnoten, katoenzaadmeel en sojabloem vermijden. Bovendien kunnen ijzersupplementen, calciumsupplementen, antacida die magnesium of aluminium bevatten, bepaalde maagzweren en sommige cholesterolmedicijnen de absorptie van schildkliervervangingshormoon verstoren. Bespreek de mogelijke effecten van supplementen of medicijnen met uw arts.