Adviezen

Hoe verspreiden virussen zich?

Hoe verspreiden virussen zich?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het virus hecht zich aan een gastheercel

In tegenstelling tot andere levende cellen bevatten virussen niet het vermogen om zelfstandig te leven. Om te overleven, moeten ze een gastheercel vinden, waarbuiten een virus niet kan functioneren of overleven. Wanneer een levend wezen wordt blootgesteld aan een virus, zal het virus zichzelf een gastheercel vinden om eraan te hechten en het binnen te gaan.

Het geeft genetische instructies vrij

Zodra het virus zich in de gastheercel bevindt, geeft het genetische instructies vrij. Deze "instructies" zijn genetisch materiaal dat de informatie bevat die nodig is om het virus te repliceren. Zonder dit zou het virus niet kunnen reproduceren.

Overname vindt plaats

Met het genetische materiaal van het virus vrijgegeven, kan het virus nu de controle over de cel overnemen. Door dit te doen, creëert het virus een fabriek van soorten waar cellen gedwongen worden om meer exemplaren van het virus te produceren en te repliceren.

De geïnfecteerde cel sterft

Na de virale invasie zal de cel uiteindelijk sterven. Omdat het vanwege de invasie zijn normale functies niet heeft kunnen uitvoeren, kan het niet overleven.

Het virus breekt vrij

Nadat de cel is gestorven, geeft deze de nieuwe virussen vrij die in het gastheerlichaam zijn gecreëerd. Deze virussen zullen vervolgens andere cellen infecteren. Deze cyclus gaat door totdat de gastheer een manier bedenkt om terug te vechten.